Ne smijemo dozvoliti da nam odlazi mladi, stručni kadar: Kenana Ljuca želi ostati u BiH

"To je moja domovina i jako je volim. U našoj struci su potrebna stalna usavršavanja, i naravno da se vidim na nekom usavršavanju i edukaciji u inostranstvu. Sve stečeno znanje bih donijela u BiH..."


kenana ljuca

Kenana Ljuca, studentica pete godine Medicinskog fakulteta u Tuzli, sa svim desetkama i dobitnica Dekanove nagrade za uspjeh. STUDOMAT je o ovoj uspješnoj studentici već pisao te smo uradili i intervju sa njom sa ciljem promocije najboljih studenata u našoj državi.

Advertisements

Upoznajte Kenanu Ljucu, studenticu Medicinskog fakulteta UNTZ sa prosjekom 10.00

Ovaj put Kenana je gostovala na Hayat TV i pričala o svom putu ka uspjehu.

 – Ona ističe da ne postoji jedinstven recept za uspjeh, svako od nas je drugačiji, poseban na svoj način. Svako od nas ima svoje želje, afinitete i očekivanja.

Kenanin svaki dan je različit i dinamičan. Ona vodi jedan životni stil koji je pun izazova, ali predstavlja veliki užitak.

Kako kaže, važno je znati postaviti prioritete i znati pravilno raspolagati vlastitim vremenom. Dodala je i da je imala priliku da studira na programu razmjenje njemačke službe, pri čemu je boravila u Dizeldorfu.

Njena želja je da ostane u BiH

 – To je moja domovina i jako je volim. U našoj struci su potrebna stalna usavršavanja, i naravno da se vidim na nekom usavršavanju i edukaciji u inostranstvu. Sve stečeno znanje bih donijela u BiH kako bi naši građani mogli imati pristup svim uslugama u skladu sa svjetskim trendovima u zdravstvu.

Pogledajte cijeli intervju u video prilogu: