Naručio Play Station 5, dobio betonski blok

Kad naručuješ online, uvijek postoji rizik...


playstation 5 concrete block

Dostupnost Playstation 5 i Xbox Series konzola je izuzetno ograničena, a i taj mali broj uređaja ugrabe preprodavci koji potom preprodaju sa cifrom od nekoliko hiljada dolara, što kupce stavlja u izuzetno lošu poziciju, pogotovu u susret praznicima, pišu Nezavisne.

Međutim, iskeširati više od predviđene cijene za Play Station 5 na sajtovima kao što je eBay nije najmanji problem. Daleko veća briga kupcima je da li će uopšte i dobiti konzolu koju su tražili. Jedan nesrećni kupac iz Sjedinjenih Država kojeg je nestašica primorala da konzolu kupi putem eBaya, platio je čak 900 dolara, a u kutiji ga je sačekalo neprijatno iznenađenje.

Umjesto modernog uređaja sa futurističkim izgledom, kupac je u kutiji pronašao betonski blok. Prevarant je na oglasu sve detaljno napisao kako bi privukao žrtve, a i sama cijena od 900 dolara je bila primamljiva, pošto većina uređaja ima četvorocifrenu cijenu.

Nažalost, to nije ni prvi, a ni posljednji slučaj prevare sa Play Station konzolom, pošto mnogi prevaranti postvaljaju oglase za fotografije Play Stationa 5, a ne i za sam uređaj.

U tom slučaju je teško izvući uloženi novac, pošto prevaranti uglavnom napomenu da se radi o fotografijama, dok kupci koji ne čitaju pažljivo ostaju praznih džepova i bez konzole.

Da su nestašica i potražnja konzola uzajamno ogroman problem, potvrđuje to da većinu uređaja koji se slučajno nađu u kupovini ugrabe preprodavci. U Britaniji se čak vrše organizovane pljačke kamiona koji prevoze PS5 uređaje do prodavnica.