Najzgodniji profesor na svijetu: Doktor inženjerstva koji u slobodno vrijeme hoda modnim pistama

Predaje na fakultetu, a pauze koristi za sudjelovanje na modnim revijama – hodajući po pistama.


178e0 pietroFIN
Foto: Instagram screenshot

Profesor Pietro Boselli postao je viralan nakon što je njegov student na Facebooku objavio fotografiju svog profesora, prenosi Moj Faks. Dio vremena predaje matematiku, a dio vremena provodi na modnoj pisti noseći novu kolekciju za Armani.

Objava je ubrzo postala viralna, sakupila je nekoliko hiljada “lajkova”, a Bosellija su zapazili mnogi svjetski časopisi poput The Guardiana i People Magazine koji su ga, svojevremeno, prozvali “najzgodnijih profesorom na svijetu”.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Pietro trenutno broji 2.8 miliona pratitelja na svom Instagram profilu na kojem objavljuje najviše fotografije sa snimanja i privatnog života. Uz život influencera, on je profesor matematike na univerzitetskom koledžu u Londonu, a prije nekoliko godina obranio je i svoju doktorsku disertaciju iz mehaničkog inženjerstva koje mu je, uz trening, najveća strast.

Pietro je još 2007. godine odletio iz rodne Italije u London na studij mehaničkog inženjerstva na fakultetu na kojem sada i predaje. Uz matematiku, ovaj strastveni inženjer predavao je Modeliranje i Analizu i Termodinamiku, i 2015. godine dobiva svoj zasluženi doktorat iz inženjerstva.

Uoči njegove obrane doktorata, potpisao je ugovor za modeling za jednog od najvećih dizajnerskih legendi današnjice – za Armani, pa je zbog svog fizičkog izgleda bio i zaštitno lice Giorgio Armani EA7 sportske kampanje.

68d1a pietro2FIN
Foto: screenshot via Instagram @pietroboselli

Zanimljivo, ovo mu nije bila prva kampanja za Armani. Naime, njega su “otkrili” 1995. godine, kada je imao samo 6 godina. Tada je imao svoju prvu modeling “gažu” za Armani, kada je završio i na stražnjoj naslovnici Vogue Bambini. Nakon što je postao punoljetan, još je u nekoliko navrata surađivao s velikim modnim imenima poput Moschina, Equinoxa i bezvremenskog Voguea.

Također navodi i da je primijetio kako se neki počinju interesovati oko matematike i inženjerstva “zbog njegove karijere modela.”