Najzgodniji profesor na svijetu: Doktor inženjerstva koji u slobodno vrijeme hoda modnim pistama

Predaje na fakultetu, a pauze koristi za sudjelovanje na modnim revijama – hodajući po pistama.


178e0 pietroFIN
Foto: Instagram screenshot

Profesor Pietro Boselli postao je viralan nakon što je njegov student na Facebooku objavio fotografiju svog profesora, prenosi Moj Faks. Dio vremena predaje matematiku, a dio vremena provodi na modnoj pisti noseći novu kolekciju za Armani.

Objava je ubrzo postala viralna, sakupila je nekoliko hiljada “lajkova”, a Bosellija su zapazili mnogi svjetski časopisi poput The Guardiana i People Magazine koji su ga, svojevremeno, prozvali “najzgodnijih profesorom na svijetu”.

Pietro trenutno broji 2.8 miliona pratitelja na svom Instagram profilu na kojem objavljuje najviše fotografije sa snimanja i privatnog života. Uz život influencera, on je profesor matematike na univerzitetskom koledžu u Londonu, a prije nekoliko godina obranio je i svoju doktorsku disertaciju iz mehaničkog inženjerstva koje mu je, uz trening, najveća strast.

Pietro je još 2007. godine odletio iz rodne Italije u London na studij mehaničkog inženjerstva na fakultetu na kojem sada i predaje. Uz matematiku, ovaj strastveni inženjer predavao je Modeliranje i Analizu i Termodinamiku, i 2015. godine dobiva svoj zasluženi doktorat iz inženjerstva.

Uoči njegove obrane doktorata, potpisao je ugovor za modeling za jednog od najvećih dizajnerskih legendi današnjice – za Armani, pa je zbog svog fizičkog izgleda bio i zaštitno lice Giorgio Armani EA7 sportske kampanje.

68d1a pietro2FIN
Foto: screenshot via Instagram @pietroboselli

Zanimljivo, ovo mu nije bila prva kampanja za Armani. Naime, njega su “otkrili” 1995. godine, kada je imao samo 6 godina. Tada je imao svoju prvu modeling “gažu” za Armani, kada je završio i na stražnjoj naslovnici Vogue Bambini. Nakon što je postao punoljetan, još je u nekoliko navrata surađivao s velikim modnim imenima poput Moschina, Equinoxa i bezvremenskog Voguea.

Također navodi i da je primijetio kako se neki počinju interesovati oko matematike i inženjerstva “zbog njegove karijere modela.”