Najtajanstveniji otok Evrope koji godišnje smije posjetiti samo hiljadu ljudi

Mediteransko more krije maleni otok, idealan za skrivanje blaga, koje se tamo navodno i nalazi. Ipak, teško je vjerovati da ćete ga ikada moći iskopati…


Isola di Montecristo

Naime, otok Montecristo, koji je proslavio veliki francuski pisac Alexandre Dumas u svom romanu “Grof Monte Cristo” iz 19. stoljeća, čuva legendu o zakopanom blagu, koje je tamo skrio ni manje ni više, već Crvenobradi osobno, piše Punkufer.

Samo tisuću turista godišnje, ili bolje reći sretnika, ima dozvolu za posjet ovom prirodnom raju. Ne trebamo ni govoriti kako postoji lista čekanja, tako da ako se sad upišete, računajte da ćete otok vidjeti tek za nekoliko godina.

Točna lokacija i sadržaj skrivenog blaga i dalje su misterij, a glasine o otoku kao mjestu na kojem se skriva plijen započele su još prije nekoliko stotina godina, kad je samostan na otoku počeo stjecati veliko bogatstvo. Ipak, gledajući danas, to i nije čudno, jer je prva kapelica na otoku izgrađena još u stoljeću sedmom, a kasnije su za luksuz bile zaslužne donacije bogatih obitelji.

Ipak, neki vjeruju kako je Crvenobradi u svojim pljačkaškim pohodima u 16. stoljeću, sve ukradene dragocjenosti sakrio upravo ovdje.

U svakom slučaju, otok će zasigurno još dugo biti mjesto legendi, a ako vam se čita o blagu, pročitajte doživljaje grofa Monte Crista u već spomenutom remek-djelu svjetske književnosti.

(STUDOMAT.ba)