Najmanji restoran na svijetu: Otvoren prvi mini McDonald's za pčele

Popularni restoran brze hrane “McDonalds” otvorio je u Švedskoj najmanji restoran na svijetu, ali njegovi gosti nisu ljudi, već pčele.


Popularni restoran brze hrane “McDonalds” rasprostranjen je diljem svijeta i u njega dnevno ulaze milijuni ljudi. Sada je otvoren i najmanji restoran na svijetu i nalazi se u Švedskoj, ali njegovi gosti nisu ljudi, već pčele, prenosi x-ica.com.

Ovaj restoran je veličine košnice, zbog čega je i ponio epitet “najmanji na svijetu”. Iako je mali, u njemu je sve detaljno uređeno kao u pravom restoranu: natpisi, sjedišta, ali i čuveni znak M. Zapravo, ovo nije nikakav restoran već potpuno funkcionalna košnica.

Ne treba posebno naglašavati kolika je uloga pčela u funkcioniranju naše planete i općenito cjelokupnog ekosustava. Klimatske promjene i uporaba pesticida doveli su do smanjenja broja stanovnika.

Znanstvenik Albert Einstein davno je izjavio: – Nestanu li pčele s planeta Zemlje, čovjeku kao vrsti ostaje još oko 4 godine života.

Bez pčela, nema oprašivanja, ne bi bilo plodova niti hrane, pa niti ljudi.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X