Najava za 3. juni: Omladinski program BHR1

Budite i danas uz valove BH radija1. Tu vas, od 14:03h pa sve do 2 sata iza ponoći, očekuje mnoštvo zanimljivih sadržaja koje za vas priprema ekipa Omladinskog programa BHR1.


Omladinski program BH radija1

Budite i danas uz valove BH radija1. Tu vas, od 14:03h pa sve do 2 sata iza ponoći, očekuje mnoštvo zanimljivih sadržaja koje za vas priprema ekipa Omladinskog programa BHR1. Danas, između ostalog, možete čuti…

Omladinski program BH radija1
Omladinski program BH radija1

Redovan set korisnih informacija za sve ambiciozne i aktivne mlade, bili oni srednjoškolci, studenti ili u potrazi za poslom; Infopol donosi mnoštvo aktuelnih priča, najava zanimljivih dešavanja, kao i par priloga naših novinara…sa vama su od 14:10h do 15 sati Marina i Faris.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Magazin Čuj BiH!, sa pričama i prilozima saradnika OP-a iz svih krajeva BiH; redovne autorske rubrike, kao i par onih koje smo odlučili još jednom podijeliti sa vama i dosta dobre muzike čeka vas u terminu od 15:30h do 17 sati.

Dinko Kreho, nekad pjesnik, sada teoretičar lijeve orijentacije, kroz poeziju i teoriju će biti predstavljen u današnjem izdanju emisije «Kost u grlu» (od 17:10h do 17:45h). Govorit će poeziju i o poeziji, o stanju društva i medijima, o intelektualcima koje mediji prave, o kapitalu koji stoji iza tih medija. Stihove će govoriti Semir Krivić i Dinko Kreho. Reditelj: Emir Zametica.

Danas vas upoznajemo i sa razlozima zbog kojih biste trebali pročitati knjigu ‘Hansenova djeca’, roman prvijenac crnogosrkog pisca Ognjena Spahića. O romanu u novom izdanju rubrike Verbuk govori naš Adnan Džebo.

Današnji Slobodni poligon OP-a (od 18:30h do 19h) donosi razgovore sa zanimljivim učesnicima nedavno održane konferencije o političkoj odgovornosti inovim tehnologijama – POINT 2.0. Nakon prošlosedmične reportaže sa ovogodišnjeg POINT-a, danas idemo malo detaljnije, u priči koju je za ovosedmični Slobodni poligon pripremio Branko Kovačević.

BH Demo Liga naša je emisija posvećena domaćoj demo sceni. Pjesme raznovrsnih bendova i autora, razgovori sa nekima od njih, te ostale informacije o dešavanjima na sceni čekaju vas u standardnom terminu, od 19:10h do 20 sati.

Sajsi MC je gost novog izdanja Metamorfoza. Ona je beogradska reperica koja je nedavno nastupila u mostarskom klubu Coco Loco, te dala jedan vrlo zanimljiv intervju za OP BHR1. Zašto dres Fenerbahčea? Ko su Antifa kučke? Sve je krenulo od panka!… samo neki od upitnika i teza u razgovoru našeg Semira Behrama sa Sajsi MC, a koji možete slušati od 20:03h…A od 21:03h do 22 sata muziku bira naš DJ Djoha.

OP Raciju ne propušta čuti mnoštvo slušatelja od kojih neki svojim učešćem određuju pravac u kojem se ‘najbolja emisija u vasioni’ može kretati, sve do ponoći. Sa vama su, od 22:10h, u noćnom/kontakt programu OP-a i ovog puta Ademir Jakubović i Boris Lalić.

Iza Ponoćnih vijesti BHR1 nastavljamo druženje uz beatove sa savremene elektronske scene, za čiju su selekciju zaduženi članovi Oscilator crew-a. Poslije Oscilatora, vraćamo se domaćim demo snagama. Slušat ćemo snimak nastupa nekoliko mladih bendova koji su u proteklih godinu dana vrijedno radili, stvarali i svirali u okviru projekta Mostar Rock School. Nove nade/snage iz Mostara, uživo, samo za publiku Omladinskog programa BHR1, od 01:03h do odjave…

Nadamo se da ćete odabrati nešto za sebe iz naše današnje ponude. Mi smo tu, i ovog puta na frekvencijama BHR1 ili putem interneta na linku: mms://media.bih.net.ba/bhradio1, od 2 do 2. Do slušanja!

Satnica:

14:03 – Početak programa + pregled programa
14:05 – Infopol – dežurni informator OP BHR1
15:00 – Dnevnik BHR1
15:30 – Čuj BiH! – magazin OP-a
17:00 – Vijesti BHR1
17:10 –Kost u grlu, aktuelni intervju OP-a: Dinko Kreho, pjesnik i teoretičar iz Sarajeva
17:48– Verbuk (preporuka knjige): Ognjen Spahić – ‘Hansenova djeca’
17:53 – dvije odlične pjesme
18:00 – Vijesti BHR1
18:03 – Dramski program BHR1
18:30 – Slobodni poligon OP-a: POINT (Politička odgovornost i nove tehnologije) 2.0 konferencija; by Branko Kovačević
19:00 – Večernje vijesti BHR1
19:10 – BH Demo Liga (emisija posvećena bh. demo sceni)
20:00 – Vijesti BHR1
20:03 – Metamorfoze: MC Sajsi
21:00 – Vijesti BHR1
21:03 – RAM Show, muzika po izboru DJ Djoha-e
22:00 – Vijesti dana BHR1
22:10 – OP Racija – noćni program u OP-u– kontakt, prilozi, rubrike, urnebes…
24:00 – Ponoćne vijesti BHR1
00:10 – Oscilator radio show – elektronska muzika po izboru osnivača prvog bh. net labela – oscilator.net
01:00 – Vijesti BHR1
01:03 – Mostar Rock School – mladi mostarski bendovi live © OKC Abrašević
01:58 – odjava programa

(STUDOMAT.ba)