Najava za 22. april: Omladinski program BHR1

Ni danas nemojte zaboraviti svratiti do frekvencija BH radija1 u periodu između 14 sati i dva sata iza ponoći. Danas je ponedjeljak, a ponedjeljkom na našem radiju slušate Omladinski program...


Omladinski program BH radija1
Omladinski program BH radija1

Ni danas nemojte zaboraviti svratiti do frekvencija BH radija1 u periodu između 14 sati i dva sata iza ponoći. Danas je ponedjeljak, a ponedjeljkom na našem radiju slušate Omladinski program…

Omladinski program BH radija1
Omladinski program BH radija1

U OP-u svake sedmice možete čuti dosta korisnih informacija koje vas upućuju na poslovne prilike ili mogućnosti za napredovanje u obrazovanju, stipendije i druge aktivnosti i programe koji vam mogu biti od koristi u životu i karijeri. Takve informacije i preporuke, kao i prilozi koji govore o sličnim stvarima, sadržaj su našeg dežurnog informatora, emisije Infopol, koja je na programu od 14:10h do 15 sati.

Za većinu ostalih sadržaja koje snimaju naši novinari širom BiH, tu je magazin Čuj BiH!, 90minutni bućkuriš koji se sastoji od zanimljivih priča koje smo sakupili u protekloj sedmici, novih izdanja redovnih rubrika naših kolega/ica, najava, reportaža i redovno dobre muzike. Čuj BiH! počinje u 15:30h i traje sve do 17 sati.

Danas vam u terminu aktuelnog intervjua OP-a donosimo dvije nove epizode iz serijala ‘Zoom – Vaš glas u medijima’. U njima ćete čuti promišljanja i stavove o temama poput: pada moralnih i etičkih vrijednosti u društvu i posljedičnog pada etičkih standarda u izvještavanju medija; digitalizaciji i multimedijalizaciji domaćih medija u odnosu na region i svijet; ugrožavanju slobode medija i (ne)kulturi komuniciranja, te muzici i autorskim pravima u digitalnom dobu…sagovornici mladih novinara Vijeća za štampu bili su: medijski profesionalac Zekerijah Smajić, prof.dr. Besim Spahić, novinari Ahmed Burić i Peđa Kojović, te Mile ‘Hladno Pivo’ Kekin…Dva nova Zoom-a slušamo od 17:10 do 17:45h.

Do 18 sati poslušajte još i rubrike Verbuk (o knjizi) i Blitz Screen (filmsku kritiku). U Verbuku danas Adnan Džebo govori o knjizi ‘Satanin dnevnik’, ruskog prozaiste, dramaturga i publiciste Leonida Andrejeva, a u Blitz Screen-u Mario Radišić kritici podvrgava navodno posljednji film u redateljskoj karijeri Stivena Soderberga – ‘Nuspojave’.

Gost današnjeg Slobodnog poligona OP-a je banjalučki književnik Ninoslav Mitrović. On je prošle godine objavio svoju prvu zbirku priča strave i užasa pod nazivom “Gluvo doba”. Priče su inspirisane brojnim narodnim predanjima balkanskih naroda. Mitrović smatra da bogatu mitološku zaostavštinu, prepunu vampira, bauka i aveti ne koristimo koliko bismo trebali. Zato se on prihvatio posla i spojio svoje dvije ljubavi: etnologoju i horor. Slobodni poligon počinje u 18:30h.

Aleksandra Slavnić vas i danas vodi kroz BH Demo Ligu, emisiju u kojoj pratimo i predstavljamo rad domaćih demo autora i bendova. I danas u BH Demo Ligi možete čuti razgovore sa nekim od aktera ove scene, kao i muziku onih koje smatramo kvalitetnim i vrijednim pažnje. Metamorfoze u svom novom izdanju donose još jednu priču sa mostarske hip hop scene: Srećko Sušac aka Srele aka Dr.Sre, MC je sa mostarskog asfalta, prepoznatljiv zadnjih par godina široj hip hop publici kao član Killah Rah aka Killa Rahbeatz, producentskog tima kojeg čini zajedno sa Darkom Majerskim Mayerom.  Nakon Metamorfoza ne propustite ni novo izdanje eklektičnog muzičkog showa kojeg svakog drugog ponedjeljka priređuje DJ Djoha – RAM Show počinje u 21:03h i traje do 22 sata.

OP Racija, naš noćni/kontakt program je poslastica za sve ljubitelje opuštene priče o različitim interesantnim temama, a pored voditeljskog dvojca (Ademir i Boris) najvjerovatnije će opet biti mjesta i za jednog gosta. O kome se radi saznajte od 22:10h do ponoći.

Deset minuta iza ponoći vrijeme je za Oscilator radio show, emisiju u kojoj svake sedmice slušamo uratke sa savremene elektronske scene. Nakon toga, i reprize rubrike Save as: nauka bez bauka slijedi i posljednji sadržaj za večeras. Djelo je to našeg starog saradnika DJ Soula (FM Jam, Baga Sound). Radi se o njegovom novom mixu/dj setu pod nazivom ‘Funkee Breakz 3‘, koji će svoju premijeru imati u našem programu od 01:07h. Kombinacija je to nu funka, nu soula i mashup numera koje možete očekivati i na nekom od  mnogobrojih nastupa DJ dvojca Baga Sound, te sadržaj koji će vas zadržati budnim i uz OP sve do 2 sata iza ponoći.

Dovoljno je razloga za biti uz naš program i danas/večeras. Možete nas naći na FM frekvencijama BH radija1, kao i internetu  (mms://media.bih.net.ba/bhradio1). Do slušanja!

Satnica:

14:03 – Početak programa + pregled programa
14:05 – Infopol – dežurni informator OP BHR1
15:00 – Dnevnik BHR1
15:30 – Čuj BiH! – magazin OP-a
17:00 – Vijesti BHR1
17:10 – Kost u grlu: emisije ‘Zoom–Vaš glas u medijima’
17:46– Verbuk (preporuka knjige): Leonid Andrejev – ‘Satanin dnevnik’
17:52 – Blitz Screen, filmska kritika OP-a BHR1: Stiven Soderberg – ‘Nuspojave’
18:00 – Vijesti BHR1
18:03 – Dramski program BHR1
18:30 – Slobodni poligon OP-a: ‘Gluvo doba’ – razgovor sa banjalučkim književnikom Ninoslavom Mitrovićem
19:00 – Večernje vijesti BHR1
19:10 – BH Demo Liga (emisija posvećena bh. demo sceni)
20:00 – Vijesti BHR1
20:03 – Metamorfoze: Dr.Sre (Malter crew, Mostar)
21:00 – Vijesti BHR1
21:03 – RAM Show, muzika po izboru DJ Djoha-e
22:00 – Vijesti dana BHR1
22:10 – OP Racija – noćni program u OP-u– kontakt, prilozi, rubrike, urnebes…
24:00 – Ponoćne vijesti BHR1
00:10 – Oscilator radio show – elektronska muzika po izboru osnivača prvog bh. net labela – oscilator.net
01:00 – Vijesti BHR1
01:03 – Save as:Nauka bez bauka; vijesti iz popularne znanosti i tehnologije
01:08 – DJ Soul in da mix: ‘Funkee Breakz 3’
01:58 – odjava programa

(STUDOMAT.ba)