Najava za 13. maj: Omladinski program BHR1

 Najava za 13. maj: Omladinski program BHR1

Omladinski program BH radija1

Pozivamo vas da dio dana ili noći danas provedete uz program kojeg ponedjeljkom za vas priprema redakcija Omladinskog programa BH radija1. Omladinski, kao i uvijek dosad, počinje u 14:03h, a sadržaja ima toliko da smo sa vama sve do 2 sata iza ponoći…

Pozivamo vas da dio dana ili noći danas provedete uz program kojeg ponedjeljkom za vas priprema redakcija Omladinskog programa BH radija1. Omladinski, kao i uvijek dosad, počinje u 14:03h, a sadržaja ima toliko da smo sa vama sve do 2 sata iza ponoći…

Omladinski program BH radija1
Omladinski program BH radija1

U prvom satu OP-a, pored najave programa, u 50 minuta emisije Infopol čućete vrijedne preporuke i informacije koje su od koristi studentima, srednjoškolcima i aktivnim i ambicioznim mladima…uputićemo vas na razne programe i kampanje, konkurse i druge zanimljive aktivnosti kojima bi mogli unaprijediti sebe i svoje vještine. Infopol počinje u 14:10h.

Od 15:30h na programu je magazin OP-a, Čuj BiH! Kao i obično, to je mjesto na kojem možete čuti raznovrsne interesantne priče iz života mladih u BiH, a koje priprema naša novinarske ekipa. Gdje smo bili i s kim razgovarali u protekloj sedmici saznajte do 17 sati, a biće mjesta i za standardne rubrike iz ovog dijela programa, kao i dosta dobre muzike…

O medijima kao posebnoj realnosti, o isprepletenosti medija i društva, kao i o rodno osjetljivom jeziku i položaju žena u medijima i bh. društvu govore dvije nove epizode iz serijala ‘Zoom – Vaš glas u medijima‘. Ove emisije priprema i realizira ekipa mladih novinara iz cijele BiH, okupljena u Vijeću za štampu/tisak u BiH. I danas su im sagovornici interesantni ljudi različith profesija i backgrounda: univeritetski profesori/ce, stand-up komičari, studenti, jezički stručnjaci i naravno – novinari/ke. Dvije nove epizode Zoom-a na programu su od 17:10h do 17:45h.

Od 17:45h do 18 sati poslušajte i nova izdanja rubrika o knjigama i filmovima. U Verbuku nam danas Boris Lalić govori o knjizi Gi de Mopasana ‘Jaka kao smrt’, a novi Blitz Screen donosi kritiku rimejka legendarnog horora ‘Zla smrt’.

O zanimljivim filmovima i serijama koje biste, po mišljenju Ademira Jakubovića, trebali pogledati ako dosad niste govori i novi Slobodni poligon OP-a. Od 18:30h do 19 sati poslušajte preporuke za četiri filma i jednu seriju, u novom – četvrtom po redu – Radio Koksu.

Bh Demo Liga je emisija u kojoj slušamo domaće demo bendove i autore, i kao i obično predstavlja neke od njih kroz mini intervjue i priloge. Tako će biti i danas, od 19:10h do 20 sati. Odmah potom, slijedi i naš prozor u svijet alternativne muzičke scene Jugosfere – Anatomija Zvuka. Među ostlim sadržajima, gost večerašnje emisije je Josip Pavlov, član minhenskog sastava Majmoon koji ove godine slave deset godina postojanja. Čućete i muziku koju pravi Damir Bojanić, dijete sa ovih prostora, a nastanjen u Mančesteru, i još mnogo, mnogo toga, od 20:03h do 21 sat. Do 22 sata ostaje nam još čuti šta je za večeras iz svoje nepregledne muzičke arhive izvukao Denis Jelečanović, autor emisije Češalj.

Ponoć možete dočekati u dobrom raspoloženju i zabavi za koju se svakog ponedjeljka u emisji OP  Racija brinu Ademir i Boris. Razgovori sa slušateljima o raznim interesantnim temama, zanimljive rubrike i prilozi naših novinara, i sve ostalo što ne možemo predvidjeti, sadržaji su našeg noćnog/kontakt programa.

Za odabir kvalitetne elektronike različitih (pod)žanrova brinu se momci iz Oscilator ekipe i DJ Ajnšpric. Znači da večeras iza ponoći, od 00:10h slušamo Oscilator radio show, a u drugom satu novog dana EDM scenom bavi se još jedan Tramride.

Dobrodošli ste, na frekvencije BH radija1 i internet link mms://media.bih.net.ba/bhradio1, kao i svakog ponedjeljka, od 2 do 2. Do slušanja!

Satnica:

14:03 – Početak programa + pregled programa
14:05 – Infopol – dežurni informator OP BHR1
15:00 – Dnevnik BHR1
15:30 – Čuj BiH! – magazin OP-a
17:00 – Vijesti BHR1
17:10 – Kost u grlu: emisije ‘Zoom–Vaš glas u medijima’
17:45 – Verbuk (preporuka knjige):  – Gi de Mopasan -‘Jaka kao smrt’
17:52 – Blitz Screen, filmska kritika OP-a BHR1: Fede Alvarez – ‘Zla smrt’
18:00 – Vijesti BHR1
18:03 – Dramski program BHR1
18:30 – Slobodni poligon OP-a:  ‘Radio Koks 4’, preporuke filmova i serija, by Ademir Jakubović
19:00 – Večernje vijesti BHR1
19:10 – BH Demo Liga (emisija posvećena bh. demo sceni)
20:00 – Vijesti BHR1
20:03 – Anatomija Zvuka, emisija o bh. & ex-Yu alternativnoj muzičkoj sceni
21:00 – Vijesti BHR1
21:03 – Češalj – personalizirani muzički događaj za mlade i njihove roditelje; by Denis Jelečanović
22:00 – Vijesti dana BHR1
22:10 – OP Racija – noćni program u OP-u– kontakt, prilozi, rubrike, urnebes…
24:00 – Ponoćne vijesti BHR1
00:10 – Oscilator radio show – elektronska muzika po izboru osnivača prvog bh. net labela – oscilator.net
01:00 – Vijesti BHR1
01:03 – Save as:Nauka bez bauka; vijesti iz popularne znanosti i tehnologije
01:08 – Tramride – electronic dance music show by DJ Ajnšpric
01:58 – odjava programa

(STUDOMAT.ba)

Možda te i ovo zanima?