Najava za 13. maj: Omladinski program BHR1

Pozivamo vas da dio dana ili noći danas provedete uz program kojeg ponedjeljkom za vas priprema redakcija Omladinskog programa BH radija1. Omladinski, kao i uvijek dosad, počinje u 14:03h, a sadržaja ima toliko da smo sa vama sve do 2 sata iza ponoći...


Omladinski program BH radija1
Omladinski program BH radija1

Pozivamo vas da dio dana ili noći danas provedete uz program kojeg ponedjeljkom za vas priprema redakcija Omladinskog programa BH radija1. Omladinski, kao i uvijek dosad, počinje u 14:03h, a sadržaja ima toliko da smo sa vama sve do 2 sata iza ponoći…

Omladinski program BH radija1
Omladinski program BH radija1

U prvom satu OP-a, pored najave programa, u 50 minuta emisije Infopol čućete vrijedne preporuke i informacije koje su od koristi studentima, srednjoškolcima i aktivnim i ambicioznim mladima…uputićemo vas na razne programe i kampanje, konkurse i druge zanimljive aktivnosti kojima bi mogli unaprijediti sebe i svoje vještine. Infopol počinje u 14:10h.

Od 15:30h na programu je magazin OP-a, Čuj BiH! Kao i obično, to je mjesto na kojem možete čuti raznovrsne interesantne priče iz života mladih u BiH, a koje priprema naša novinarske ekipa. Gdje smo bili i s kim razgovarali u protekloj sedmici saznajte do 17 sati, a biće mjesta i za standardne rubrike iz ovog dijela programa, kao i dosta dobre muzike…

O medijima kao posebnoj realnosti, o isprepletenosti medija i društva, kao i o rodno osjetljivom jeziku i položaju žena u medijima i bh. društvu govore dvije nove epizode iz serijala ‘Zoom – Vaš glas u medijima‘. Ove emisije priprema i realizira ekipa mladih novinara iz cijele BiH, okupljena u Vijeću za štampu/tisak u BiH. I danas su im sagovornici interesantni ljudi različith profesija i backgrounda: univeritetski profesori/ce, stand-up komičari, studenti, jezički stručnjaci i naravno – novinari/ke. Dvije nove epizode Zoom-a na programu su od 17:10h do 17:45h.

Od 17:45h do 18 sati poslušajte i nova izdanja rubrika o knjigama i filmovima. U Verbuku nam danas Boris Lalić govori o knjizi Gi de Mopasana ‘Jaka kao smrt’, a novi Blitz Screen donosi kritiku rimejka legendarnog horora ‘Zla smrt’.

O zanimljivim filmovima i serijama koje biste, po mišljenju Ademira Jakubovića, trebali pogledati ako dosad niste govori i novi Slobodni poligon OP-a. Od 18:30h do 19 sati poslušajte preporuke za četiri filma i jednu seriju, u novom – četvrtom po redu – Radio Koksu.

Bh Demo Liga je emisija u kojoj slušamo domaće demo bendove i autore, i kao i obično predstavlja neke od njih kroz mini intervjue i priloge. Tako će biti i danas, od 19:10h do 20 sati. Odmah potom, slijedi i naš prozor u svijet alternativne muzičke scene Jugosfere – Anatomija Zvuka. Među ostlim sadržajima, gost večerašnje emisije je Josip Pavlov, član minhenskog sastava Majmoon koji ove godine slave deset godina postojanja. Čućete i muziku koju pravi Damir Bojanić, dijete sa ovih prostora, a nastanjen u Mančesteru, i još mnogo, mnogo toga, od 20:03h do 21 sat. Do 22 sata ostaje nam još čuti šta je za večeras iz svoje nepregledne muzičke arhive izvukao Denis Jelečanović, autor emisije Češalj.

Ponoć možete dočekati u dobrom raspoloženju i zabavi za koju se svakog ponedjeljka u emisji OP  Racija brinu Ademir i Boris. Razgovori sa slušateljima o raznim interesantnim temama, zanimljive rubrike i prilozi naših novinara, i sve ostalo što ne možemo predvidjeti, sadržaji su našeg noćnog/kontakt programa.

Za odabir kvalitetne elektronike različitih (pod)žanrova brinu se momci iz Oscilator ekipe i DJ Ajnšpric. Znači da večeras iza ponoći, od 00:10h slušamo Oscilator radio show, a u drugom satu novog dana EDM scenom bavi se još jedan Tramride.

Dobrodošli ste, na frekvencije BH radija1 i internet link mms://media.bih.net.ba/bhradio1, kao i svakog ponedjeljka, od 2 do 2. Do slušanja!

Satnica:

14:03 – Početak programa + pregled programa
14:05 – Infopol – dežurni informator OP BHR1
15:00 – Dnevnik BHR1
15:30 – Čuj BiH! – magazin OP-a
17:00 – Vijesti BHR1
17:10 – Kost u grlu: emisije ‘Zoom–Vaš glas u medijima’
17:45 – Verbuk (preporuka knjige):  – Gi de Mopasan -‘Jaka kao smrt’
17:52 – Blitz Screen, filmska kritika OP-a BHR1: Fede Alvarez – ‘Zla smrt’
18:00 – Vijesti BHR1
18:03 – Dramski program BHR1
18:30 – Slobodni poligon OP-a:  ‘Radio Koks 4’, preporuke filmova i serija, by Ademir Jakubović
19:00 – Večernje vijesti BHR1
19:10 – BH Demo Liga (emisija posvećena bh. demo sceni)
20:00 – Vijesti BHR1
20:03 – Anatomija Zvuka, emisija o bh. & ex-Yu alternativnoj muzičkoj sceni
21:00 – Vijesti BHR1
21:03 – Češalj – personalizirani muzički događaj za mlade i njihove roditelje; by Denis Jelečanović
22:00 – Vijesti dana BHR1
22:10 – OP Racija – noćni program u OP-u– kontakt, prilozi, rubrike, urnebes…
24:00 – Ponoćne vijesti BHR1
00:10 – Oscilator radio show – elektronska muzika po izboru osnivača prvog bh. net labela – oscilator.net
01:00 – Vijesti BHR1
01:03 – Save as:Nauka bez bauka; vijesti iz popularne znanosti i tehnologije
01:08 – Tramride – electronic dance music show by DJ Ajnšpric
01:58 – odjava programa

(STUDOMAT.ba)