Najava: Omladinski program BHR1 #349

Opet vas pozivamo na slušanje Omladinskog programa na frekvencijama BH radija1! Možete nas slušati i na internetu (stream potražite na bhrt.ba), a nudimo vam i dva termina: večernji (od 19:10h) i reprizni, noćni (od 00:10h). Svakog radnog dana vam nudimo nešto novo i zanimljivo, a za vas radi ekipa novinara i autora iz cijele BiH...


Opet vas pozivamo na slušanje Omladinskog programa na frekvencijama BH radija1! Možete nas slušati i na internetu (stream potražite na bhrt.ba), a nudimo vam i dva termina: večernji (od 19:10h) i reprizni, noćni (od 00:10h). Svakog radnog dana vam nudimo nešto novo i zanimljivo, a za vas radi ekipa novinara i autora iz cijele BiH…

Čuj BiH! je ime našeg magazina koji vas provodi raznim krajevima naše zemlje, nudeći vam raznovrsne aktuelne priče i(li) razgovore sa zanimljivim sagovornicima, najčešće mladim ljudima. Donosimo vam i priče o životu mladih u nekim manjim bh. sredinama, a u Čuj BiH! slušamo i autorske rubrike naših saradnika. Ponedjeljak je dan, a termini su gore pomenuti, večernji i noćni.

U utorak, 16. septembra, čeka vas novo izdanje jedne od naših pet muzičkih emisija – Anatomije zvuka. U Anatomiji vas svakog drugog utorka naš Dragan Vuković upoznaje sa novitetima sa alternativne muzičke scene zemalja bivše Jugoslavije, a česta su i podsjećanja na neke od legendardnih bendova i autora sa iste. Ne propustite novo izdanje najdugovječnije emisije o alternativnoj muzici na exYu prostorima.

U srijedu je na programu novi Infopol. Dežurni informator OP-a namijenjen je svim mladim ljudima koji u svom života žele nešto više od onog što im se inače nudi kao običnim posmatračima. Stipendije, poslovne prilike, prilike za razmjene, neformalno obrazovanje, putovanja, učešće na raznim korisnim kursevima i programima…sve su to stvari o kojima govorimo u Infopolu, emisiji koju slušate svake druge srijede.

Slobodni poligon OP-a četvrtkom vam donosi različite sadržaje koji svojim formatom ne spadaju u one koje slušamo u našim klasičnim magazinskim emisijama. Najčešće su u pitanju intervjui,reportaže, tematski specijali i slično, a ovog četvrtka nudimo vam priču o aktuelnostima iz oblasti sedme umjetnosti. Blitz Screen je format u kojem u OP-u o filmu govori naš dežurni kritičar Mario Radišić. Ne propustite!

Na kraju svake (radne) sedmice ponudimo vam još jednu od naših muzičkih emisija. Ovog petka (19.09.) na programu je novo izdanje još jedne od dugovječnih emisija, u ovom slučaju iz oblasti savremene elektronske muzike – Oscilator. To je pedesetminutna selekcija elektronike za koju se brinu D-Liner i Greg Punkow, osnivači prvog bh. net labela i dugogodišnji DJ-i, producenti i promotori…

Za svakog ponešto, to je jedna od fraza koje mogu stajati uz sadržaje Omladinskog programa. Nadamo se da ćete pronaći nešto za sebe iz ovosedmične ponude i doći na naše frekvencije u nekom od ponuđenih termina. Dobrodošli i do slušanja!

OP 349 (15.09-19.09.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator, (19:10 –20:00h). repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)