Najava: Omladinski program BHR1 #341

Omladinski program BH radija1 možete konzumirati svakog radnog dana od 19:10h do 20 sati, i svakog ponedjeljka vas podsjećamo na to jer se radi o jedinstvenom programu za mlade u BiH, kojeg kreira ekipa mladih novinara, autora i muzičkih urednika, u želji da vas informiše, uputi i zabavi. I ove, 30.sedmice u godini, nudimo vam dosta zanimljivih i sadržaja vrijednih vaše pažnje...


Omladinski program BH radija1 možete konzumirati svakog radnog dana od 19:10h do 20 sati, i svakog ponedjeljka vas podsjećamo na to jer se radi o jedinstvenom programu za mlade u BiH, kojeg kreira ekipa mladih novinara, autora i muzičkih urednika, u želji da vas informiše, uputi i zabavi. I ove, 30.sedmice u godini, nudimo vam dosta zanimljivih i sadržaja vrijednih vaše pažnje…

Magazin Čuj BiH! na programu je svakog ponedjeljka , i nudi vam aktuelne priče iz raznih krajeva BiH, gdje naši novinari bilježe mladima zanimljiva dešavanja i na razgovore privode interesantne sagovornike. Tu su još i neke od autorskih rubrika koje ste navikli slušati u ovom dijelu našeg programa (Fus pasus vs. Habitus, Ophođenje prema ljudima, Draga mama…), a ovog ponedjeljka nešto više vremena govorit ćemo o netom završenom Jelen Demo Festu u Banjaluci…

Neki od bendova koji put do svoje publike traže preko festivala poput Demo Festa zasigurno će, prije ili kasnije, naći svoje mjesto i u emisiji koja promovira uratke autora i bendova sa tzv. alternativne scene sa prostora bivše Jugoslavije. Ta emisija, Anatomija Zvuka, redovan je sadržaj OP-a i slušamo je svakog drugog utorka a njen autor je jedan od najboljih poznavalaca exYu alter scene, naš Dragan Vuković, a.k.a. DJ Vuk.

Dežurni informator Omladinskog programa BHR1 u srijedu, Infopol, emisija je namijenjena svim srednjoškolcima, studentima i ostaloj omladini zainteresovanoj za različite informacije, puteve i načine na koje bi mogli unaprijediti svoje znanje i vještine i biti konkurentni na tržištu rada i obrazovanja. U 50 minuta Infopola donosimo takve i slične informacije i priloge, a emisiju možete slušati i odloženo na našem prijateljskom portalu STUDOMAT.ba.

Banjalučki Demo Fest već je godinama jedan od najboljih muzičkih festivala u BiH, a činjenica da se radi o festivalu namijenjenom prije svega mladim, demo bendovima i autorima razlog je da Demo Festu svake godine posvetimo posebnu pažnju u Omladinskom programu. Tako vam i ovaj put donosimo jednu opširnu reportažu u terminu našeg Slobodnog poligona. Četvrtak, od 19:10h (ili u reprizi, 10 minuta nakon ponoći), BH radio 1, vrijeme je i mjesto za čuti najbolje i najzanimljivije sa ovogodišnjeg izdanja festivala.

Petak, posljednji (radni) dan svake sedmice u OP-u je rezervisan za jednu od muzičkih emisija iz OP ponude. Oscilator radio show je jedan od najstarijih emisija posvećenih savremenoj elektronskoj muzici i raznosvrsnim žanrovima unutar iste. Za selekciju su zaduženi autori i izdavači okupljeni još davno pod labelom oscilator.net, pa vam preporučujemo da čujete šta su nakon trosedmične pauze spremili za ovaj put.

Svaku od emisija iz sedmičene OP ponude možete slušati i u repriznom terminu (00:10h do 01.00h), a može i putem live internet streama, na linku kojeg ćete naći na bhrt.ba. Do slušanja!

OP 341 (21.07.- 25.07.);satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h – 01:00h
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet. Oscilator (19:10 –20:00h), repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)