Najava: Omladinski program BHR1 #334

OP vam donosi mnoštvo informacija, priloga naših novinara iz cijele BiH, autorskih rubrika i emisija, pa odaberite omiljene dane ili termine i slušajte...


I u mjesecu junu Omladinski program BH radija1 nastavlja da vas informira, educira i zabavlja, a možete nas slušati svakim radnim danom, od 19:10h do 20h, kao i u repriznim terminima, noću od 00:10h.

OP vam donosi mnoštvo informacija, priloga naših novinara iz cijele BiH, autorskih rubrika i emisija, pa odaberite omiljene dane ili termine i slušajte…

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Prvi OP sadržaj u junu (02.06.) biće magazin Čuj BiH! sa raznovrsnim pričama/prilozima naših novinara koji bilježe mladima zanimljiva dešavanja u svojim sredinama, razgovaraju sa relevantnim sagovornicima o različitim temama koje interesiraju domaću omladinu, a svaki put vam ponudimo i nova izdanja nekih od naših redovnih autorskih rubrika. Zato ne propustite jedan od dva ponuđena termina: 19:10h u ponedjeljak ili prvi sat utorka (od 00:10h).

Za utorak vam najavljujemo novo izdanje muzičke emisije BH Demo Liga u kojoj vam redovno (svakog drugog utorka) predstavljamo ponajbolje autore i bendove sa domaće demo scene. Najavljujemo i svirke, festivale, a tu su i kratki intervjui sa nekim od aktera scene. BH Demo Ligu nismo emitovali prije dvijesedmice, pa sve ljubitelje domaćeg demo  stvaralaštva upozoravamo da ovosedmični termin ne propuste, utorak od 19:10h, ili par sati poslije u reprizi.

Srijeda vam donosi i novi Like&Share magazin, još jedan sadržajno šaren dio našeg programa u kojem redovno možete čuti preporuke za razna kulturna i ina dešavanja koja vam preporučujemo za predstojeći period. Često imamo i zanimljive goste, mahom mlade ljude koji su zanimljivi zbog svojih ideja, hobija, projekata, uspjeha, a tu su i reportaže sa događaja koje smo pratili u proteklom periodu. Sa vama su, kao i obično srijedom, Marina Golubović i Faris Šehović.

Slobodni poligon je ime dijela OP-a kojeg emitujemo svakog četvrtka i u kojem nema fiksnih sadržaja. Ipak, ovaj dio programa je najčešće mjesto u kojem emitujemo intervjue sa redovno zanimljivim gostima, od kojih se svašta može čuti i naučiti. Bude tu i drugih formata, priloga i sadržaja koji svojom dužinom ili karakterom ne spadaju u gore navedene emisije, a ovog četvrtka ćemo, najvjerovatnije, opet slušati jednog izuzetno zanimljivog sagovornika sa kojim je nedavno razgovarao naš Boris Lalić. O kome je riječ saznajte u četvrtak, u 19:10h.

Petkom u OP-u slušamo odličnu muziku, o kojoj god od tri moguće muzičke emisije je riječ. Ovaj put bi to, nakon skoro mjesec dana pauze, trebao biti Oscilator radio show, za savremenu elektroniku specijalizovana emisija OP-a koju već godinama realizira ekipa odgovorna za prvi bh.net label – oscilator.net. Za selekciju se ovaj put brine Greg Punkov, pa možemo očekivati i kakvo iznenađenje iz prašnjavih arhiva domaće i strane elektronike.

Cilj ove najave je da vas navede da neki od ponuđenih sadržaja i termina provjerite na našim FM frekvencijama ili putem internet streama. Da frekvenciju ne promijenite potrudićemo se mi, ekipa Omladinskog programa BH radija1. Srdačan pozdrav, do slušanja!

OP 334 (02.05-06.06.);satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: BH Demo Liga (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Like&Share (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Slobodni poligon (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator, (19:10 –20:00h). repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)