Najava: Omladinski program BHR1 #329

Omladinski program emituje se svakog radnog dana, od 19.10h do 20h, a tu su i reprize emisija, od 10 minuta iza ponoći do 01.00h.


Redakcija Omladinskog programa BH radija1 će i ove sedmice, na prelazu iz četvrtog u peti mjesec 2014., donijeti dosta raznovrsnog audio materijala, priča i priloga koji ponajviše govore o životu mladih ljudi u BiH, aktuelnim temama i problemima ove populacije, kao i priča koje svojim sadržajem mogu da vas oplemene, ponešto novo nauče ili zabave. Omladinski program emituje se svakog radnog dana, od 19.10h do 20h, a tu su i reprize emisija, od 10 minuta iza ponoći do 01.00h.

U ponedjeljak, 28.aprila, u magazinu Čuj BiH! slušat ćete aktuelne priče i priloge koje bilježe naši novinari/ke u svojim matičnim sredinama (nekoliko najvećih gradova u BiH), a biće i priloga u kojima o životu mladih i stanju u svojem okruženju govore omladinci iz manjih bh. gradova. Naša mobilna ekipa nedavno je bila u Travniku pa možete očekivati nove zanimljive storije i iz tog grada. U pedeset minuta Čuj BiH! stanu i redovne kolumne naših saradnika, pa vam ovaj termin preporučujemo kao jedan od ‘najšarenijih’ sadržaja iz OP-a.

Utorak donosi novo izdanje emisije Anatomija Zvuka, jedne od najdugovječnijih muzičkih emisija u BiH koja promovira izdanja i dešavanja na tzv. alternativnoj muzičkoj sceni exu prostora. Urednik i voditelj Dragan Vuković uvijek nam, pored noviteta sa scene, ponudi i pokoje iznenađenje iz prošlosti, u tzv. ‘Stara iznenađenja za nova pokoljenja’ segmentu emisije.

Srijedom su vaši domaćini u OP-u Marina Golubović i Faris Šehović, a ove srijede su zaduženi za uređivanje i vođenje novog izdanja našeg ‘dežurnog informatora’ – Infopola. Puno informacija o poslovnim, prilikama za edukaciju, stipendije i druge načine na koje mladi mogu unaprijediti sebe i svoje vještine redovna su ponuda Infopola. Tu su i prilozi koji govore o sličnim temama, a snimamo ih širom BiH i interesantni su svakom iole ambicioznijem i aktivnijem omladincu…

Slobodni poligon je sadržaj kojeg vam nudimo četvrtkom i u okviru kojeg možete očekivati zanimljive intervjue, tematske emisije, reportaže i druge raznovrsne radio formate. U svakom slučaju radi se o dijelu programa koji zaslužuje vašu pažnju, jer možete čuti mnogo pametnih i interesantnih sagovornika ili sadržaja, a preporučujemo je i dijelu publike koja i nije nužno mlada. I ovaj segment programa možete slušati u dva termina, od 19.10h ili u reprizi, 10 minuta iza ponoći.

Praznični petak, 02. maj, ponudit će vam i novo izdanje muzičke emisije Češalj, izloga u svijet novog, interesantnog i kvalitetnog zvuka koji za vas odabire naš najiskusniji muzikoljubac, Denis Jelečanović. On kao i gore pomenuti kolega Vuković, uvijek prezentira i pokoje iznenađenje iz davne prošlosti, pa  zato u podnaslovu ove emisije stoji ‘muzički događaj za mlade i njihove roditelje’.

Vratite se radiju. Ako to već i inače ne činite, onda barem slušajte Omladinski program BH radija1. Pedeset minuta svakog radnog dana nije mnogo, ali je porcija je koja vas može zadovoljiti i natjerati da nam se vraćate i ubuduće… Srdačan pozdrav iz redakcije OP-a, do slušanja!

OP 329 (28.04.-02.05.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h),  repriza  od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h – 01:00h
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Češalj (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h – 01:00h

(STUDOMAT.ba)