Najava: Omladinski program BHR1 #312

I na prelazu iz stare u novu godinu Omladinski program BH radija1 nastavlja da vam nudi zanimljive i korisne, sadržaje vrijedne pažnje i slušanja. Tako vas i ovaj put pozivamo na praćenje naših emisija koje emitujemo u standardnom OP terminu, od 19:10h do 20 sati svakog radnog dana.


opbhr1 cover

I na prelazu iz stare u novu godinu Omladinski program BH radija1 nastavlja da vam nudi zanimljive i korisne, sadržaje vrijedne pažnje i slušanja. Tako vas i ovaj put pozivamo na praćenje naših emisija koje emitujemo u standardnom OP terminu, od 19:10h do 20 sati svakog radnog dana. Biće svega, različitih rekapitulacija, podsjećanja na dešavanja i pojave koje su obilježile proteklu godinu, a neće izostati ni prigodni, novogodišnji sadržaji. Dobro došli…

opbhr1 coverU ponedjeljak, 30.12., na programu je posljednji Čuj BiH! magazin u 2013-oj. Opet ćete moći čuti neke zanimljive priče iz različitih krajeva BiH, a nešto više vremena posvetit ćemo projektu Mostar Rock School, koji je u protekloj godini počeo opravdavati sav trud i posvećenost stotinjak mladih mostarskih muzičara i njihovog mentora, voditelja projekta, Orhana Masle. Čućete i nova izdanja nekih od standardnih rubrika iz Čuj BiH!, pa vam preporučujemo biti uz BH radio1 od 19:10h, ili u repriznom terminu, od 00:10h.

Utorak, posljednji dan 2013., donijet će vam naše specijalno, novogodišnje izdanje Omladinskog programa. Dakle, neće biti redovnog izdanja BH Demo Lige, ali neće nedostajati ni pjesama domaćih demo sastava i autora koji su se posebno istakli u proteklih pedesetak sedmica. Ipak, većinu sadržaja Novogodišnjeg OP-a kreirat će naši specijalci za programe zabavnog karaktera – Ademir Jakubović i Boris Lalić. Ako ste ikad imali priliku družiti se s njima u našem noćnom programu, OP Raciji, onda možete pretpostaviti da će biti urnebesno, od 19:10h do 20 sati.

I srijeda, prva u novoj 2014., ponudiće jedno dijelom rekapitulacijsko izdanje emisije Like & Share. Faris Šehović i Marina Golubović spremili su vam obilje inormacija o tome gdje i kako provesti prve dane (i noći) nove godine, a podjećanje na događaje iz prošle godine možete očekivati u vidu rubrike ‘Draga mama…’ i kroz razgovor sa bh. konceptualnim umjetnikom Damirom Nikšićem. 50 zabavnih minuta Like & Share-a  preporučujemo vam za srijedu naveče, naravno, od 19:10h.

U četvrtak, u Slobodnom poligonu OP-a, emitovat ćemo radio-dokument ‘Aktivizam protiv apatije’ autora Koraljke Kurcenberger i Emira Zametice, nastao u koprodukciji Dramsko-dokumentarnog i Omladinskog programa BHR1. Dokumentarac na zanimljiv način tretira građanske proteste koji su se u glavnom gradu BiH dešavali početkom juna 2013. (JMBG protesti/Bebolucija). Priča je to i o tome kako učestvujemo  u kreiranju naše zbilje, ili kako se mirimo sa stvarnošću. Od 19.10h, ali i u reprizi, 10 minuta iza ponoći.

Petak označava i povratak na standardnu programsku shemu Omladinskog programa. Doduše, možda i tu bude podsjećanja na proteklu godinu, ali izvjesno je da će biti dobre, kvalitetne elektronske muzike, jer su za mixetom i mikrofonima članovi Oscilator crew-a, ekipe koja se deceniju unazad bavi promocijom savremene elektronike, kako domaćih autora kroz svoj label oscilator.net, tako i inostranih, kroz Oscilator radio show, svakog drugog petka na našim frekvencijama.

Na kraju ove najave, i na prelazu iz stare u novu godinu, ostaje nam se još zahvaliti na vašoj pažnji i podršci u prošloj i poželjeti vam sretnu i uspješnu novu 2014. Sve najbolje, do slušanja! 😉

OP 310 (16.12-20.12.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Novogodinji Omladinski program (19:10h-20:00h)
  • Sri: Like&Share (19:10h – 20.00h)
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h)
  • Pet: Oscilator, (19:10 –20:00h) repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)