Nagradni konkurs za najbolju video priču

Prijavite se na konkurs za najbolju video priču, u čijem stručnom žiriju sjede Tarik Filipović, Milan Kalinić, Enver Puška i Haris Dubica i osvojite vrijedne nagrade.


JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i KJU Porodično savjetovalište, organiziraju videokonkurs na temu „Moja porodica u izolaciji“, povodom obilježavanja 15. maja, Međunarodnog dana porodice, pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo i u saradnji sa IuteCredit Sarajevo i Violeta d.o.o.

Advertisements

Nastojeći sačuvati i njegovati pozitivnu energiju u svakodnevici, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i KJU Porodično savjetovalište pozivaju sve kreativce da svoje emocije iz izolacije pretoče u kratku video priču (do 4 minute), koristeći različite tehničke mogućnosti i vidove montaže, i tako pokažu svoje redateljske, glumačke i filmske sklonosti kroz jedan kreativan, duhovit i maštovit video, na temu “Moja porodica u izolaciji”.

Na konkurs se mogu prijaviti svi koji imaju kreativnu ideju kojom će na što zanimljiviji način i sa što više emocija prenijeti njihov i doživljaj njihove porodice vezan za situaciju koju smo prebrodili. Svaki učesnik može poslati po jednu video priču na konkurs i to do 30.05. 2020. godine do 12 sati. Bitno je napomenuti da postoje određena pravila pri prijavi na konkurs koja možete pročitati ovdje.

Tri najbolje video priče bit će nagrađene vrijednim nagradama i to prvo mjesto sa 400 KM uz sponzorski paket pod pokroviteljstvom IuteCredit i Violeta d.o.o., druga i treća nagrada također dobijaju sponzorski paket i novčane nagrade od 250 i 150 KM.

Advertisements

U žiriju za izbor najboljih video priča su Enver Puška, režiser i scenarista, Tarik Filipović, glumac, Milan Kalinić, glumac i Haris Dubica, producent i režiser muzičkih spotova.

Dodatna pitanja možete poslati na e-mail adrese: info@centarkulture.ba, te info@porodicno.ba.

Više informacija, kao i aplikaciju na konkurs potražite na linku.