Mozgalica koju poslodavci često postave na intervjuu za posao: Možete li je vi riješiti?

Riješite mozgalicu i saznajte da li biste prošli na intervjuu za posao!


Mozgalica koju poslodavci često postave na intervjuu za posao: Možete li je vi riješiti?
Mozgalica koju poslodavci često postave na intervjuu za posao: Možete li je vi riješiti?

Baš kao i naši mišići, i naš mozak treba trenirati i održavati ga u dobroj formi. I naravno, jedan od najboljih načina za to je redovno testiranje naših sposobnosti posmatranja.

Dobra strana zagonetki i mozgalica

Osim što je izvor zabave, rješavanje mozgalica i zagonetki ima i brojne prednosti. Rješavanje zagonetki i mozgalica jača vezu između moždanih ćelija, što pomaže u poboljšanju memorije. Logičke igre treniraju vaš mozak da vidi različite pristupe problemima. I posljednje, ali ne najmanje važno, vizualne zagonetke pomažu u treningu vaših očnih mišića.

Mnogi poslodavci na intervjuima za posao odluče iskušati svoje kandidate sa nekom mozgalicom. Jedna od tih je upravo i ova mozgalica!

Sanja želi da dođe do otoka u sredini bazena. Svaka ivica bazena je udaljena od otoka 10 metara. Sanja ima dvije drvene grede dužine 9 metara. Kako će Sanja doći do otoka?

z

Da li ste uspjeli riješiti mozgalicu?

Da li ste uspjeli razotkriti tajnu iza mozgalice koju smo vam predstavili? Mozgalice su fantastičan način za treniranje uma, razvijanje logičkog razmišljanja i unapređenje vještina rješavanja problema. Prije nego što otkrijemo rješenje, želimo vas ohrabriti da još jednom razmotrite izazov i pokušate pronaći odgovor. Razmislite o različitim strategijama i pristupima koji bi mogli biti ključ za rješavanje.

Ako ste već pokušali i mislite da ste pronašli rješenje, ili ako ste jednostavno znatiželjni i želite saznati odgovor, spremite se! Rješenje ovog intrigantnog zadatka možete otkriti u nastavku članka. Bez obzira da li ste mozgalicu riješili sami ili vam je bila potrebna mala pomoć, nadamo se da ste uživali u ovom mentalnom izazovu i da ste spremni za sljedeći!

Rješenje pogledajte na narednoj stranici…