Mostarski studenti vraćaju se u 80-e: Tema ovogodišnje Psihologijade je “Back to the 80s”

"Svakako vas potičemo da se prepustite mašti ako se želite obući u skladu s temom i uživate u hitovima 80-ih", kazali su organizatori.


1 28
Foto: bljesak.info

Rado očekivana zabava svakog studenta psihologije. Psihologijada je ove godine planirana za srijedu, 21. decembra u 19:30 sati. Lokacija je svima dobro poznati caffe bar Index u Mostaru.

Tema ovogodišnje Psihologijade je ”Back to the 80s”. Sve što je potrebno jeste da se prepustite mašti ako se želite obući u skladu s temom i uživate u hitovima 80-ih.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ove akademske godine organizaciju Psihologijade preuzeli su studenti 3. godine psihologije Filozofskog fakulteta Mostar. Skromna grupica od šest studenata trudi se organizovati kvalitetno druženje i podići ga na jednu višu razinu.

– Zabava se organizuje svake godine te za svrhu ima upoznavanje i poboljšanje socijalizacije između studenata svih godina studija psihologije, a ujedno je i svojevrsna dobrodošlica ovogodišnjim brucošima studija. Pokazalo se iznimno korisnim za brucoše, u ovakvoj jednoj opuštenoj atmosferi, razmijeniti iskustva sa starijim kolegama te tako spremnije i sigurnije koračati kroz život kao nova generacija akademskih građana. Svakako svjesni sve veće uloge i potrebe za psiholozima na tržištu rada nastojimo mlađim kolegama biti uzor koji mogu pratiti, kažu organizatori.

– Ovim putem želimo pozvati sve studente psihologije, one koji to žele postati, bivše studente, profesore i asistente da nam se pridruže na ovoj zabavi. Pozivamo i kolege s Odsjeka za psihologiju i sociologiju Univerziteta “Džemal Bijedić” te kolege s Odsjeka za psihologiju Univerziteta u Sarajevu da nam se pridruže ako su u mogućnosti kako bismo mogli stvarati nova poznanstva i prijateljstva.

U sklopu zabave organizuju i bogatu tombolu zahvaljujući našim donatorima. U tomboli možete sudjelovati kupovinom ulaznice koja košta 7 konvertibilnih maraka. Prikupljeni novac od ulaznica koristi se isključivo za organizaciju i nagrade, s obzirom na to da je ovo zabava koju organizuju sami studenti.

2 8
Foto: bljesak.info

Donatori

– Moramo naglasiti da u organizaciji ovog događaja ne bismo uspjeli da nam svake godine naši vjerni donatori ne izađu u susret jer očekujemo 150 do 200 ljudi (toliko je studenata sudjelovalo prošlih godina), a želja nam je što kvalitetnije zbrinuti sve goste i tako biti što bolji domaćin koji će svima ostati u ugodnom sjećanju, naglašavaju studenti.

Imena nekih od donatora za tombolu ove godine su Tao Club, Golden Cube, La Bellezza Studio, Body Zone Fitness, Drugi način, Shankly's Pub, Salon Infinia, Le Luxe Beauty, Nixy Brows, Studio ljepote Eli, Tegla, MI rent a car, Praonica ExtraClean, Avican, Fabrika Coffe i mnogi drugi.

3 5
Foto: bljesak.info

Humanitarna nota

Kako kažu, imaju u planu dodati i humanitarnu notu Psihologijadi, pa će tako višak prihoda od ulaznica koji ostane nakon organizacije zabave donirati u humanitarne svrhe za neku od brojnih udruženja koje pomažu na području grada Mostara. Također će na zabavi biti izložena kutija za donacije u kojoj svi prisutni mogu dati svoj mali doprinos. Nakon što Psihologijada završi, bit će objavljen tačan iznos i udruženja u čije je svrhe novac otišao.

4 3
Foto: bljesak.info

Informacije

– Hvala vam unaprijed što znate prepoznati vrijednost i važnost ovakvih susreta jer smo uvjereni da radimo za dobrobit svih nas. Imena svih donatora, zahvale kao i informacije o prodaji ulaznica objavit ćemo na Instagram i Facebook stranici udruge studenata psihologije “Udruga Mentalist”. Ako i Vi želite podržati ovaj događaj na bilo koji način ili želite rezervisati svoju ulaznicu, možete nas kontaktirati putem email adrese, kažu organizatori a prenosi bljesak.info.