Mostar: „Zdravlje i prehrana“ privukli veliki broj zainteresiranih studenata

Sama tema „Zdravlje i prehrana“ privukli su popriličan broj studenata koji zbog današnjeg životnog ritma često biraju brzu nezdravu hranu...


studenti sum mostar

Uspješno je završen “Tjedan zdravlja” Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

– Zbor je predstavnik skoro 12 000 studenata, a svi smo upoznati sa činjenicom da studentska prehrana i nije toliko zdrava. Cilj Studentskog zbora bio je povećati svijest studenata i ostalih osoba na važnost zdrave prehrane kao i samog zdravlja, priopćeno je.

Na samom početku “Tjedna zdravlja” organizirana je akcija mjerenja tlaka i šećera. Akcija se odvijala na dvije lokacije, a sudjelovalo je oko 400 ljudi. Drugi dan “Tjedna zdravlja” proveden je u online okruženju.

Sedmica zdravlja: Studenti Mostarcima mjerili tlak i šećer

Nutricionistkinja Nevena Ćorić održala je predavanje na temu „Kako čitati deklaracije na prehrambenim proizvodima i kako odabrati zdravi proizvod“. Na predavanju je sudjelovalo više od 40 studenata i ostalih zainteresiranih osoba, a predavanje je dostupno na poveznici.

U trećem danu “Tjedna zdravlja”, Studentska sekcija za hitnu medicinu održala je radionicu prve pomoći pod nazivom „Prva pomoć u vrijeme pandemije COVID-19“. Radionicu je do sada pregledalo preko 250 osoba i dostupna je online.

Četvrti dan bio je posvećen sportu. Prijavljeni studenti, kao i ostali zainteresirani okupili su se u sportskom centru Arena, te održali grupni trening. Nakon toga je doktor medicine Antonio Markotić održao online predavanje na temu „Salutogenezom do zdravlja“.

– Kroz čitavu organizaciju “Tjedna zdravlja” primijetili smo da se broj zaintersiranih studenata povećava. Sama tema „Zdravlje i prehrana“ privukli su popriličan broj studenata. Moje kolege zbog današnjeg životnog ritma koji im je zadan često biraju brzu nezdravu hranu. Nadamo se da smo ovom akcijom uspjeli povećati svijest studenata i ostalih osoba o zdravoj prehrani, kao i važnosti mentalnog i fizičkog zdravlja, kazala je Marija Barun, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Ovakvim organiziranim akcijama Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru dokazuje kako im je dobrobit studenata najvažnija. Ovo je samo jedno djelo u moru ostalih koje će se dešavati na Sveučilištu u Mostaru, stoji u priopćenju.