Mostar: Nagrađeni studenti Pravnoga fakulteta

Rektor Tomić pohvalio je i podržao studentski angažman i proaktivnost.


sum
Foto: SUM

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić primio je studente Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru koji su na državnome debatnom takmičenju „Majski dani“ u organizaciji Debatnoga kluba Pravnoga fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci osvojili vrijedne nagrade.

Studenti Pravnoga fakulteta Mate Herceg i Ana Šego osvojili su drugo mjesto na državnome debatnom takmičenju, format Karl Popper, dok su studenti Magdalena Zelenika i Renato Rajič zauzeli treću poziciju u Britanskome parlamentarnom formatu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Vrijedi istaknuti da je Mate Herceg osvojio prvo mjesto u pojedinačnoj kategoriji za najboljega govornika državnog takmičenja. Voditeljice Debatnoga kluba SUM-a, Marijana Artuković i Ivana Rašić, bile su dio sudačkih vijeća kojeg su činili svi predstavnici klubova diljem Bosne i Hercegovine, piše SUM.

Također, na Pravnome fakultetu SUM-a tokom vikenda održano je državno takmičenje u simuliranu suđenju pred Europskim sudom za ljudska prava „Ius versus iustitiam“ u organizaciji Studentskoga zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a uz potporu Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Visokoga sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine. Na takmičenju su sudjelovali studenti pravnih fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta „Džemal Bijedić“, Univerziteta u Zenici, Univerziteta u Bihaću, Univerziteta u Istočnome Sarajevu i Univerziteta u Tuzli.

Rektor Tomić pohvalio je i podržao studentski angažman i proaktivnost te naglasio kako studenti Sveučilišta svojim pozitivnim primjerima i osvojenim nagradama maksimalno pridonose da studentski život na SUM-u bude kvalitetniji i bolji.