Više od osam godina INTERA Tehnološki Park pruža priliku mladim ljudima za stjecanje prvog radnog iskustva kroz program Moja praksa.

Jedanaesti ciklus, koji je započeo na proljeće 2020. godine, zbog nepovoljne epidemiološke situacije bilo je posebno izazovno organizirati, ali je i u takvim okolnostima omogućio mladima da kroz stvarne projekte razvijaju poslovne vještine kako bi bili što spremniji za tržište rada. Ovaj ciklus podržan je i kroz suradnju s Federalnim zavodom za zapošljavanje u okviru Programa sufinanciranja zajedničkih projekata s drugim organizacijama i institucijama 2020.

Ukupno šest timova je sudjelovalo ili još uvijek sudjeluje u ovom ciklusu programa, a svi oni uz pomoć mentora rade na projektnim zadacima koje su osmislila poduzeća iz različitih gospodarskih sektora. Jedan od timova svoju praksu je izvršavao u poduzeću IT Odjel koji sebe karakteriziraju kao mlado, dinamično i moderno IT poduzeće koje zrači optimizmom i dobrom energijom. Njihovo poduzeće zapošljava stručnjake s različitim ekspertizama počevši od web developera i developera mobilnih aplikacija, project managera, video i marketinških stručnjaka te dizajnera. ITO je mjesto na kojem se može pronaći rješenje za sve izazove modernog, digitalnog doba: poslovni softver, web aplikacije, mobilne aplikacije, web stranice, dizajn, sistemska administracija, udaljena podrška, digitalni marketing i video produkcija.

Na poziv za sudjelovanje u projektu „Moja praksa“ rado smo se odazvali i upoznali našeg kandidata Marka Pervana. Marko je mlada osoba koja se prvi put susrela s prodajom i prodajnim procesima, ali je pokazao veliki entuzijazam za razumijevanje materije te je njegov napredak u ovom kratkom periodu obuke iznimno veliki. Zahvaljujući radnim navikama i predanosti zadacima tijekom obuke, Marko može samostalno istražiti tržište, pronaći potencijalnog kupca te izraditi prezentaciju vodeći se potrebama i interesima kupca, osvrnuli su se iz poduzeća na suradnju s polaznikom programa.

Sudjelovanjem na programu “Moja praksa” upoznao sam se s prodajnim menadžmentom kroz rad na projektnom zadatku. Naglasak je bio na IT struci, no znanja koja sam stekao se mogu primijeniti u bilo kojoj poslovnoj djelatnosti zbog čega ovo iskustvo smatram izuzetno korisnim za moj daljnji profesionalni razvoj. Želio bih se zahvaliti mentorici Mariji te tvrtki IT Odjel na edukaciji i savjetima, kao i INTERA Tehnološkom Parku na pruženoj prilici i podršci, riječi su kojima je svoje sudjelovanje za kraj razgovora opisao Marko Pervan.