Moćne mantre za one koji su izgubili motivaciju

Važno je da shvatite da u životu uvijek polazite od vas samih i da ste sami kreator svog života. Kada vam opadne motivacija Success savjetuje da osvijestite ovih 11 mantri kako biste se lako vratili na pravi put i dobili željeno samopouzdanje.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Budite sa onima koji iz vaš izvlače najbolje, a ne sa onima koji kod vas izazivaju stres.

Ljudi sa kojima provodite vrijeme mnogo utiču na vas i vaše mentalno stanje. Fokusirajte se na one koji čine da se osjećate dobro i one koji vas podržavaju jer znaju koliko vrijedite. Klonite se paranoičnih i negativnih ljudi.

Život je balans zadržavanja i puštanja. (Rumi)

U životu morate da naučite kada da se za nešto izborite i zadržite ga po svaku cijenu i kada da neke stvari jednostavno pustite, koliko god vam teško bilo.

Nije važno koliko dugo živite već koliko ste smisleno proveli vrijeme na ovom svijetu.

Ne životarite već živite život punim plućima. Pronađite dubinu i razlog svog postojanja i rukovodite se u skladu sa tim.

Prigrlite proces, korak po korak.

Budite svjesni da u životu ne možete dobiti sve i odmah. Za neke stvari je potrebno mnogo vremena i strpljenja, a svako iskušenje i put prihvatite kao dio života koji morate proći i iz kojeg treba nešto da naučite.

„Jedini ko može da me pobijedi sam ja.“ (Majkl Džonson)

Budite svjesni da poraz stiže samo kada i sami popustite. Trudite se da pobijedite same sebe kroz životni put i da jako izgradite svoju ličnost tako da vam drugi ne smetaju.

Budite ratnik, ne paranoik.

Hrabro krenite ka svom cilju i ne dozvolite da vaša nesigurnost i slabost budu vaš kamen spoticanja.

Sami ste to tražili.

Da li ste sami krenuli tim putem? Odabrali taj posao? Krenuli na taj maraton? Dakle, budite dosljedni i snosite posljedice za svoje postupke i odluke.

Akcija pokorava strah.

Kako Albert Ajnštajn kaže život je kao vožnja bicikla, morate nastaviti da okrećete pedale kako biste održali balans.

Umrite sa uspomenama, ne sa žaljenjem.

Učinite svoj život vrijednim pamćenja i stvorite uspomene. Bolje učinite nešto hrabro nego da žalite što nikada niste probali.

I ovo će proći.

Čovjek se navikne na sve i svaka tegoba vremenom prođe. Svaku muku treba shvatiti kao prolazni period i iskustvo.

Pronađite put ili ga stvorite.

Ne odustajte na prvu loptu, budite svjesni da sve možete sami i da ste vi kreator vašeg života. Pronađite put ka željenom cilju ili pomjerite sve granice i stvorite ga sami. Vi možete sve.

(Biznis Info)