Ministar zdravstva TK prozvao studente u FB statusu: “Zbog ovakvih prozivki mladi odlaze vani”

Ovo nije prvi put da ministar zdravstva TK komunicira sa studentima preko društvenih mreža.


Ahmed Pasalic Bozo Juric

Mnogi građani Bosne i Hercegovine, poput studenata medicine iz Tuzle i tuzlanskih medijskih radnika iskoristili su proteklih dana mogućnost koju je pružila Srbija da se cijepe u toj zemlji.

Iako su, upravo ove dvije kategorije, kažu, itekako bile izložene zarazi, na listama prioriteta ipak se nisu našli. Zbog toga su i nezadovoljni.

Priču sa medijskim radnicima, ali i studentima iz Tuzle uradila je ekipa Nove BH, kao i FTV. Studenti su u jeku pandemije odradili jedan dio svoje obavezne kliničke prakse u zdravstvenim ustanovama, uglavnom nevakcinisani, jer, kako kaže student šeste godine Medicinskog fakulteteta u Tuzli, Ahmed Pašalić “studenti šeste godine medicine nisu zdravstveni kadar prema mišljenju Ministarstva zdravstva TK.”

Još 120 studenata iz Tuzle vakcinisano u Beogradu

Brojni studenti medicine iz Tuzle, nakon što nisu stavljeni na prioritetnu listu za vakcinaciju, vakcinisali su se u susjednoj Srbiji. Zbog svoje samoinicijativnosti, našli su se i na Facebook statusu kantonalnog ministra zdravstva, dr Bože Jurića.

Screenshot 1 2

 – Moje kolege, studenti šeste godine sutra su doktori. Oni će da vas liječe, da uđu u zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini, a nažalost i da odu vani, upravo zbog takvih FB statusa i zbog takvog reagovanja ministra, rekao je Ahmed Pašalić, neformalni predstavnik studenata šeste godine medicine i organizator vakcinacije studenata u Srbiji.

Povodom spornog FB statusa, ali i pitanja prioritetnih skupina za vakcinaciju na Tuzlanskom kantonu za Novu BH pričao je i ministar zdravstva TK, doktor Božo Jurić.

 – Najradije ne bih komentirao tu stvar s obzirom da sam predmet svakodnevnih prozivki, mogu reći čak i pogrdnih stvari sa jedne FB stranice koju moderiraju jedna skupina studenata, izjavio je ministrar zdravstva TK.

Pogledajte cijelu priču u video-zapisu:

Podsjećamo, ovo nije prvi put da ministar zdravstva TK komunicira sa studentima preko društvenih mreža.

Predsjednica Udruženja studenata medicine prozvala ministra u Facebook statusu, a on joj odgovorio u komentaru