Ministar prosvjete Srbije “pao” na pitanju sa testa za osnovce [VIDEO]

Ministra prosvjete Srbije Tomislava Jovanovića tokom emisije Kažiprst koja se emituje na TV stanici B92 voditeljica Suzana Trninić je zamolila da odgovori na jedno od pitanja sa testa male mature. Srpski ministar je pogriješio odgovor, a potom rekao da je to namjerno uradio.


Foto: B92
Foto: B92

Ministra prosvjete Srbije Tomislava Jovanovića tokom emisije “Kažiprst” koja se emituje na TV stanici B92 voditeljica Suzana Trninić je zamolila da odgovori na jedno od pitanja sa testa male mature. Srpski ministar je pogriješio odgovor, a potom rekao da je to namjerno uradio.

Ministar Jovanović je, kao profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, bio upitan da odgovori na jedno pitanje sa testa za malu maturu iz oblasti biologije.

Pitanje je glasilo: Koji od navedenih procesa koji se odvijaju na zemlji ima suprotan smjer od ostalih: disanje, isparavanje, kondenzacija ili transpiracija?

Njegov odgovor je bio transpiracija. Odgovor međutim nije bio tačan, jer je ispravan kondenzacija. Ministar je potom rekao da je namjerno pogriješio.

Cijelu emisiju možete pogledati iznad, a navedeni dio počinje od 16:35 minute.

(b92.rs)