Milioner traži asistenta da za platu od 52 hiljade dolara godišnje s njim putuje svijetom

Dvadesetšestogodišnji milioner iz Australije, Matthew Lepre nedavno je objavio oglas kako je u potrazi za ličnim asistentom koji će s njim putovati svijetom i za to primati visoku platu. Rezultat? Na posao se javilo ukupno 40 hiljada ljudi, tako da Matthewu odabir neće biti lagan.


thailand sea 1555402849

Mjesečno, Lepre zaradi oko 120 hiljada dolara vodeći internetske shopove, a asistent koji bi godišnje zaradio 52 hiljade dolara i uživao na luksuznim putovanjima, morao bi pomagati Matthewu u poslu, prenosi educentar.net.

Dobio sam preko 40 hiljada prijava iz cijelog svijeta. Veći broj prijava, njih 75 posto, šalju žene, a od njih neke su mi ponudile i brak, objašnjava ovaj uspješni Australac za Daily Mail. Najveći broj onih koji žele posao ima između 37 godina, a većinom se javljaju žene iz Australije.

Uglavnom oni koji se javljaju žele promjenu, i pokušavaju ne raditi od 9 do 5, pojašnjava.

Lepre trenutačno živi u vili na Tajlandu, a s obzirom na posao kojim se bavi, može raditi iz bilo kojeg kutka svijeta. Zato napominje kako je važno da osobni asistent ima validan pasoš, s obzirom da će kroz godinu dana, vjerojatno seliti barem nekoliko puta.

Putovati a istovremeno raditi za mene je idealna kombinacija, a sad želim nekom pružiti mogućnost da iskusi takav život, objašnjava.

(STUDOMAT.ba)