Milioner traži asistenta da za platu od 52 hiljade dolara godišnje s njim putuje svijetom

Dvadesetšestogodišnji milioner iz Australije, Matthew Lepre nedavno je objavio oglas kako je u potrazi za ličnim asistentom koji će s njim putovati svijetom i za to primati visoku platu. Rezultat? Na posao se javilo ukupno 40 hiljada ljudi, tako da Matthewu odabir neće biti lagan.


Mjesečno, Lepre zaradi oko 120 hiljada dolara vodeći internetske shopove, a asistent koji bi godišnje zaradio 52 hiljade dolara i uživao na luksuznim putovanjima, morao bi pomagati Matthewu u poslu, prenosi educentar.net.

Advertisements

Dobio sam preko 40 hiljada prijava iz cijelog svijeta. Veći broj prijava, njih 75 posto, šalju žene, a od njih neke su mi ponudile i brak, objašnjava ovaj uspješni Australac za Daily Mail. Najveći broj onih koji žele posao ima između 37 godina, a većinom se javljaju žene iz Australije.

Advertisements

Uglavnom oni koji se javljaju žele promjenu, i pokušavaju ne raditi od 9 do 5, pojašnjava.

Lepre trenutačno živi u vili na Tajlandu, a s obzirom na posao kojim se bavi, može raditi iz bilo kojeg kutka svijeta. Zato napominje kako je važno da osobni asistent ima validan pasoš, s obzirom da će kroz godinu dana, vjerojatno seliti barem nekoliko puta.

Putovati a istovremeno raditi za mene je idealna kombinacija, a sad želim nekom pružiti mogućnost da iskusi takav život, objašnjava.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!