Mia i njen tim putovali od Mostara do Sarajeva bez novca, plaćali limenkama

Platili su frizuru, taxi, ručak u Sarajevu i trokrevetnu sobu!


redbullbih 83321208 602154170519314 1353606655559373317 n.mp4 snapshot 00.47.483

Kako biste vi reagirali da vam neko priđe, zatraži uslugu i kaže: „znate, mi nemamo novca i možemo vam platiti samo limenkama Red Bulla“? E, baš tako – začuđen pogled i s upitnikom iznad glave, vjerovatno velikim kao kuća. A nakon toga – „ma dobro, hajde, može“, i zabava bi onda mogla početi. Dobro, nije bilo baš toliko zabavno stopirati i čekati prevoz s obzirom na to da limenkama nisu mogli platiti voz. Ali, trud se na kraju isplatio. Platili su frizuru, taxi, ručak u Sarajevu i trokrevetnu sobu!

Tročlana ekipa na čelu sa mostarskom blogericom Mijom Kozo stigla je na ovaj način od Mostara do Sarajeva te pokazala kako izgleda Red Bull Can You Make It, takmičenje u kojem tročlani timovi iz cijelog svijeta na isti način sa svojih polaznih tačaka trebaju stići do Berlina.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Stoga, ova popularna blogerica poziva neustrašive i kreativne studente da se prijave i u svom video materijalu u trajanju jedne minute objasne zašto bi baš oni trebali biti odabrani za učešće u ovoj avanturi života. U video materijalu pogledajte i kako je izgledalo putovanje od Mostara do Sarajeva.

 

Šta je Red Bull Can You Make It?

Takmičari putovanje započinju s jedne od polaznih tačaka u Evropi, a zadatak im je da u tročlanim timovima stignu do Berlina, koristeći na svom putovanju limenke Red Bulla kao jedinu valutu.

Iako žure do cilja, u ovom takmičenju ne radi se samo o pobjeđivanju: važan je timski rad, odlučnost i način na koji ćete tamo stići.
Žiri će odabrati najodvažnije aplikante iz cijelog svijeta i objaviti njihova imena 9. marta 2020. godine.

Zatim, 21. aprila 2020. godine, 200 odabranih timova iz skoro 60 zemalja širom svijeta započet će svoje putovanje iz jedne od pet polaznih tačaka u Evropi: Amsterdama, Barcelone, Budimpešte, Kopenhagena i Milana. Svi timovi će predati svoju gotovinu, kreditne kartice i lične telefone, te će imati sedmicu dana da stignu do ovogodišnjeg krajnjeg odredišta – Berlina!

Izabrani timovi trebaju kreirati svoju sopstvenu rutu, posjećujući kontrolne tačke u različitim evropskim gradovima (gdje će pred njih biti postavljani izazovi za duh i tijelo), obavljajući što više zadataka s liste avantura, i objavljujući fotografije i videa pomoću kojih će prikupljati podršku svojih (nesumnjivo) vjernih pratilaca na društvenim mrežama.

Tokom sedam dana putovanja, timovi moraju posjetiti najmanje šest kontrolnih tačaka prije nego što stignu na cilj u Berlinu. Prijave su otvorene na ovom linku do 17.2.2020. godine.