Martovski kuponi za studente važe i u aprilu

Saopćeno iz preduzeća GRAS i Centrotrans.


Period važenja pretplatnih karata za mart za učenike, studente, penzionere te nezaposlene u Sarajevu produžen je do 30. aprila ove godine. Saopćili su to iz preduzeća GRAS i Centrotrans.

Advertisements

 – Period važenja pretplatnih karata za mart 2020. godine za učenike osnovnih i srednjih škola, redovne studente, penzionere i nezaposlene osobe produžen je do 30. aprila 2021. godine, naveli su iz GRAS-a.

Dodaju da će u četvrtak, 1. aprila početi prodaja pretplatnih karata za april 2021. godine za radnike, vanredne studente, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, privremene penzionerske kupone, strane penzionere, bračni drug penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja.

Podajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 01. do 09. aprila radit će od 07:00 do 16:30 sati, a od 12. aprila do kraja mjeseca od 07:00 do 15:00 sati.

Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Stup-pothodnik, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 07:00 do 15:00 sati. Sva prodajna mjesta u subotu, 03. aprila radit će od 08:00 do 13:30 sati.

Advertisements

Prodaja radničkih kupona zone A, pored uobičajenih prodajnih mjesta, vrši se i na kioscima GRAS-a koji se nalaze na Baščaršiji, Domu Armije, Marijinom Dvoru, Željezničkoj stanici, Čengić Vili i Vogošći.

I Centrotrans je obavijestio korisnike pretplatnih karata za kategorije penzionera, studenata i đaka da mjesečne karte od marta 2020. godine vrijede do kraja aprila 2021. godine.

Prodaja kupona i dopuna elektronskih kartica za ostale kategorija putnika počet će 1. aprila i trajat će do 10. u mjesecu na svim prodajnim mjestima Centrotransa.

Kupovinu mjesečnog kupona i dopunu elektronske kartice putnici mogu izvršiti na sljedećim prodajnim mjestima: Centroprint kiosci (Ilidža, Dobrinja, Nedžarići, Novi Grad, Baščaršija, Ciglane, Vogošća), Autobuska stanica Sarajevo, Autobuska stanica Ilijaš.

Također, svi korisnici elektronskih dopunjivih kartica i E-karte ostvaruju popust na korištenje prijevoza u iznosu od 15 posto zadnja tri dana u mjesecu.