Azra se vratila iz Madrida u Mostar i upisala fakultet: Poslušajte njenu priču

Studentica Azra objasnila zašto se vratila u BiH i koja je razlika između Madrida i Mostara...


azra

Nakon 23 godine Azra Isić se vratila u Bosnu i Hercegovinu i odlučila upisati Studij novinarstva na Sveučilištu u Mostaru. O svom povratku u Mostar, upisu na Filozofski fakultet te o samoj prilagodbi na Bosnu i Hercegovinu s njom je razgovarala Matea Katić u emisiji Aktualna kopča.

 – U četvrtom mjesecu će biti već pet godina da sam u BiH, prilagodba nije bila teška, osim jezika koji nisam još do kraja usavršila. Zahvalna sam kolegama na Studiju novinarstva koji su mi od prvog dana pomagali u svladavanju jezika i pronalazili rješenja za sve moje probleme, kaže Azra.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Azra je kazala kako je na početku bilo dosta teško, svi uposlenici Sveučilišta su joj pružili veliku pomoć i nije bilo diskriminacije što nije znala pričati i pisati, nego baš suprotno – imala je ogromnu podršku.

 – Novinarstvo je nešto što sam uvijek voljela te sam ga u Španjolskoj htjela upisati, ali nisam uspjela pa sam upisala turizam. Najviše me zanima sportsko novinarstvo, uvijek sam se bavila sportom i nekako sam znala da ću se baviti njime i sada sam bliže svom snu, kazala je Azra.

Osim Studija novinarstva, Azra je i studentica Diplomskog studija video montaže i režije na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu. U slobodno vrijeme kojeg i nema previše, Azra ističe da uvijek pokušava pronaći vremena za prijatelje, druženja ali i neki trening.

Na kraju razgovora za SUM TV, kazala je da je jedna od razlika između Mostara i Madrida ta da se u Mostaru može mirnije živjeti. Madrid je velik i ubrzan grad za razliku od Mostara gdje je društvo opuštenije.

Kao aktivna studentica na dva studija poručila je studentima da je ključno pronaći i raditi ono što voliš, kada to pronađete nije bitno koliko vremena potrošite radeći to.