Mamurni brucoš prava nije mogao na predavanje, pa je prijatelj obukao njegovu odjeću i otišao umjesto njega

Iako ni njemu nije bilo dobro, obukao se kao prijatelj i otišao na njegov faks o kojem nije imao pojma.


Tired student sleeping on desk
Ilustracija: Envato

21-godišnji Bradley Green probudio se, blago rečeno, mamuran nakon večeri pijančenja s prijateljima. No, iako se nije osjećao tip-top, njegov cimer Lee osjećao se još gore, toliko grozno da nije mogao otići na predavanje koje slušaju svi brucoši prava na Univerzitetu u Nottinghamu.

Jedini problem je što Bradley nije baš imao mnogo znanja o studiju prava, s obzirom da je upravo diplomirao muzičku produkciju na Univerzitetu “Leeds Beckett”, udaljenome 120 kilometara od Leejeve matične institucije. Unatoč tome, pristao je napraviti cimeru ogromnu uslugu i otići na predavanje. Obukao je Leejevu odjeću, prošao kraj fakultetskog osiguranja i odslušao predavanje, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Sam se ponudio dok su tulumarili u klubu

Sreli smo se s mojim prijateljima u Nottinghamu, mom rodnom gradu. Odveo sam ih u klub u kojemu me dobro znaju pa su nas cijelu noć častili pićima. Jako smo se, jako napili. Lee je u nekoliko puta rekao da ne može jer sutra mora na faks, ali nagovarao sam ga da zaboravi na to i predložio da ću otići umjesto njega. Pa sam to morao i napraviti. Prespavali smo kod njega, posudio sam njegovu odjeću i otišao na predavanje umjesto njega, prisjetio se Bradley za ladbible.com.

Sadašnji producent i promotor smatra da mu ovo nije teško palo.

Izgledalo je kao da sam se super uklopio i kao da sam u svojoj četvrti. Zezao sam se s kolegama koji su sjedili kraj mene. Nemam pojma o pravu, ali sam nedavno gledao seriju ‘Face’ pa me zainteresiralo. No, kad sam sjeo na predavanje, tip je pričao o nekim pravnim stvarima o kojima nisam imao pojma. Također patim od disleksije pa pisanje bilješki nije došlo u obzir. Sve se mnogo razlikovalo od mog faksa, kaže.

Sve u svemu se dobro zabavio i shvatio koliko su im fakulteti drugačiji

Iako je i sam bio mamuran nakon deset “jegera” i još koječega što je popio večer prije, kaže da je uživao.

Moraš samo progurati kroz tu glavobolju. Dobro sam se nasmijao. Svidjelo mi se vidjeti koliko nam se fakulteti razlikuju. Tamo gdje je stanovao moj cimer, prodavali su voće i povrće u hodnicima. Nisam jeo voće i povrće cijelo vrijeme studiranja pa je i to bilo drugačije. Na faksu su prodavali gurmanske burgere i pizze u menzi. Kod mene smo imali samo lažni KFC, dodaje Bradley.

Bradley je podijelio svoj video na TikToku, a uslijedio je veliki uspjeh, vjerojatno zbog svih studenata koji su odlučili baš zbog ovog videa isto pokušati i na svojim fakultetima kad se sljedeći put osjete nesposobnima otići na predavanje.

U jednom sam trenutku čak razmišljao da počnem ocjenjivati fakultete samo na temelju nasumičnog odabira faksa na koji bih ušetao i odslušao neko predavanje, priznaje.