Logičan potez: Student upisao ženski fakultet jer ne može pronaći djevojku

Došao na ideju da proba upisati ženski fakultet kako bi uspio pronaći djevojku.


teenage student couple in front of university studying

Kinesko žensko sveučilište u Pekingu (China Women’s University in Beijing) je zaista “žensko sveučilište” jer upisuje isključivo djevojke, njih otprilike 1500 godišnje. No, ima malo mjesta i za muškarce – Sveučilište ih godišnje prima oko jedan posto no zbog oštrih kriterija i konkurencije ponekad se dogodi da godišnje prihvate samo jednog muškog kandidata, piše mojfaks.com.

Uprkos tome, jedan mladi Kinez došao je na ideju da proba upisati ženski fakultet i to, ni više ni manje, nego da nađe djevojku.

Ovaj 18-godišnjak je u svom motivacijskom pismu naveo nekoliko razloga zašto se želi upisati na Kinesko žensko sveučilište u Pekingu, a jedan od njih zaista i jest bio “da lakše pronađe djevojku”.

Iako se motivacijsko pismo za sada nepoznatog mladića čini kao zezancija, ono je pokrenulo buru rasprave na društvenim mrežama. Mladić se nadao da će upasti na neki od studijskih programa koje Sveučilište nudi (pravo, informatika, financije, menadžment…) jer nekad primaju samo jednog  studenta.

Naime, Kina je ukinula politiku “jednog djeteta” tek 2015., koja je rezultirala favoriziranjem muške djece. Zbog toga je danas u Kini, osobito u provincijskim dijelovima, omjer spolova naklonjen muškarcima: na 130 dječaka dolazi samo 100 djevojčica što je problem ako u računicu uvrstimo problem pronalaska partnera/ice. Naime, zbog spomenutog nesrazmjera čak 150 miliona Kineza ne može naći ženu.