Ljubitelji čokolade su šokirani: Zar tako izgleda prije omota?

Šta vi mislite o kakao mahuni? Da li ćete nastaviti jesti čokoladu?


kakao mahuna

TikTok video koji je podijelila Sophia Rose izazvao je nelagodu i prestravljenost među ljudima nakon što su vidjeli kako mahuna kakaa zapravo izgleda, prenosi 24sata.hr.

Mnogi od nas jedu čokoladu otkad se sjećamo, ali nikada zapravo nismo vidjeli kako izgleda mahuna kakaa. To se sada promijenilo, zahvaljujući videu koji je postao pravi hit na društvenim mrežama. Čini se da je mnogima bilo draže živjeti u neznanju.

U videozapisu na platformi TikToku, koji je pregledan preko tri miliona puta, Sophia uzima mahunu kakaa, uklanja vrhove i peče ih. Nakon gledanja cijelog postupka neki su se i zavjetovali da više nikad neće jesti čokoladu.

U snimci Sophia kaže:

 – Ovo je prekrasna mahuna od kakaa i napravit ćemo prženi kakao u zrnu. Unutra su sjemenke koje imaju slasno slatku bijelu presvlaku.

@sophiargreb

Roasted COCOA Nibs #chocolate #cocoapod #fyp #hersheys #stepbysteptutorial #valentinesday #inlove #feelgood

♬ Put Your Records On – Ritt Momney

Njezina namjera bila je pokazati kako napraviti drobljena kakao zrna, ali da bi došla do toga morala je prerezati i očistiti kakaovac. Kada je to napravila, prikazala je kako izgledaju plodovi, a osim što su srednje veličine i mekani, ljude je šokiralo što su prekriveni bijelom sluzi – za koju Sophia tvrdi kako je jako slatka.

Ali oni koji su gledali jednostavno su bili u šoku kako izgleda mahuna dok se otvarala.

 – Zašto sam mislio da je to neko gadno morsko stvorenje?, napisao je jedan korisnik ove društvene mreže.

 – Super, nikad više ne jedem čokoladu, hvala, rekao je drugi TikTok korisnik.

Šta vi mislite o kakao mahuni?