Ljetni Univerzitet Tuzla ove godine počinje krajem maja

Predviđeni su brojni sadržaji koji će studentima, zaposlenicima i široj društvenoj zajednici omogućiti sticanje novih znanja i vještina.


kampus untz
Foto: UNTZ

Jučer je upriličen sastanak povodom organizacije 28. Ljetnog Univerziteta Tuzla – LJUT 2023, koji će biti održan u periodu od 29. 05. do 01. 07. 2023. godine u Tuzli, a čija centralna tema glasi „Obrazovanje za održivi razvoj“.

Sastanku su prisustvovali vršilac dužnosti gradonačelnika Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sa saradnicima, te prorektorica za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Tuzli i vanredni profesor, dr.sci. Vesna Bratovčić, sa saradnicima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ljetni Univerzitet Tuzla je manifestacija međunarodnog karaktera, koja okuplja veliki broj posjetilaca i učesnika iz inostranstva. U okviru ovogodišnjeg LJUT-a su predviđeni brojni sadržaji koji će studentima, zaposlenicima i široj društvenoj zajednici omogućiti sticanje novih znanja i vještina, međusobno povezivanje i umrežavanje, promociju naučno- istraživačkog rada, uključujući i mnoge sportske, zabavne i kulturno-umjetničke aktivnosti i događaje.

Pored drugih aktivnosti, ove godine će u okviru Ljetnog Univerziteta Tuzla – LJUT 2023 biti, po prvi put, organizovan „Sajam karijere“, događaj koji će na jednom mjestu okupiti i povezati akademsku zajednicu i poslodavce iz različitih oblasti, i koji će biti otvoren za sve zainteresovane građane.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, pohvalio je inicijativu Univerziteta u Tuzli i sve uključene u organizaciju ovogodišnjeg Ljetnog Univerziteta Tuzla – LJUT 2023, posebno dio koji se odnosi na Sajam karijere, jer će se time mladima i poslodavcima pružiti mogućnost povezivanja, te je obećao da će se Grad Tuzla uključiti kao suorganizator i u skladu sa svojim mogućnostima, pružiti potrebnu tehničku i administrativnu podršku, posebno u segmentima koji se odnose na korištenje javnog prostora u gradu Tuzli za potrebe ove manifestacije, piše Tuzlainfo.ba.

Predstavnici Univerziteta u Tuzli zahvalili su vršiocu dužnosti gradonačelnika Grada Tuzle i njegovim saradnicima na razgovoru i pruženoj podršci u ostvarivanju vizije i ciljeva ovogodišnjeg Ljetnog Univerziteta Tuzla – LJUT 2023.