Ljetna škola na FKKSS UNSA u partnerstvu sa Ministarstvom obrazovanja KS

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS bit će partner Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u organizaciji ljetnih škola.


Ljetna škola Upravljanje u kriznim situacijama na FKKSS UNSA u partnerstvu sa Ministarstvom obrazovanja KS

Protokol o partnerstvu u realizaciji kurseva u okviru programa cjeloživotnog učenja, odnosno ljetnih škola potpisali su jučer ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović i dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu Nedžad Korajlić.

– Za prvu ljetnu školu ‘Upravljanje u kriznim situacijama’ imamo registrovano preko 40 studenata iz regiona – Hrvatske, Srbrije, Kosova i Makedonije, dok će ciljna grupa učesnika u radu škole ‘Smjernice za postupanje u slučaju nasilja nad djecom u Bosni i Hercegovini’ biti direktori, pedagozi, socijalni radnici i predstavnici vijeća roditelja osnovnih škola Kantona Sarajevo, pojasnio je dekan Korajlić.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Prema njegovim riječima, ovim protokolom je precizirano i da će fakultet, kao organizator svih aktivnosti, između ostalog omogućiti resornom ministarstvu korištenje njihove registrovane web stranice ljetnih škola.

Škola o temi „Upravljanje u kriznim situacijama“ održat će se od 15. do 21. jula naredne godine u prostorijama fakulteta, a terenski dio nastave na olimpijskoj planini Bjelašnica, dok će će precizan termin za održavanje druge škole biti naknadno utvrđen, rečeno je nakon jučerašnjeg potpisivanja, saopšteno je iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.

– Potpisivanjem protokola Ministarstvo je pokazalo da je spremno biti partner fakultetu u organizaciji ovih škola u smislu davanja preporuka za učešće aktera u njihovom radu, kazao je ovom prilikom ministar Kazazović.

(STUDOMAT.ba)