Lincoln izazvao studente: Za dvadesetak godina mogli bismo se voziti u ovakvim automobilima

Talentirani studenti napravili su nacrte kako zamišljaju prijevoz za dvadesetak godina. Pogledajte ih.


Foto: The Bosnia Times
Foto: The Bosnia Times

Proizvođač automobila Lincoln prošle je godine studente transportnog dizajna izazvao da naprave nacrte autonomnih automobila budućnosti. Tačnije, upitali su ih kako će izgledati autonomni automobili 2040. godine.

Talentirani studenti napravili su nacrte kako zamišljaju prijevoz za dvadesetak godina.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Koncepte su stvorila četiri tima studenata trsnsportnog dizajna s ArtCenter Collegea u Pasadeni.

 – Željeli smo autonomni, električni dvosjed, četverosjed i šesterosjed. Željeli smo uključiti sve stupove vizije naše tvrtke i izazvali studente da naprave nešto što svijet još nije vidio, rekao je Kemal Curic, direktor dizajna Lincolna.

Rezultati su prilično zapanjujući i potpuni, jer su studenti radili s kolegama iz drugih odjela dizajna – filma, ilustracije, animacije i arhitekture pa su stvorili ne samo vozila već i priče o svjetovima u kojima se ta vozila nalaze.

Autonomni dvosjed, na primjer, inspiriran je Lincoln Zephyrsom i Continentalsima iz 1930-ih i 1940-ih godina. Svaki model kojeg su izradili studenti ima svoju priču.

 – Očarala me vizualizacija, poručio je Curic za AD, piše Thebosniatimes.

 -. Obožavam sastavljati sve razne vještine u kojima se ne usredotočujemo samo na vozilo, već i na osjećaj koji će ova vozila donijeti 2040. godine. Oduševio me dio arhitekture, okoliša i priče, dodao je.

Studenti su prezentirali kako bi se izgled automobila mogao promijeniti u budućnosti, ali i kako bi se mogao integrirati u naše živote na nove načine, kako se tehnologije i potrebe mijenjaju.

U videu pogledajte studentska rješenja za vozila budućnosti.