Koristi pametni telefon pametno: 5 aplikacija koje će vam olakšati studentski život

Vrijeme je tehnologije i pametnih telefona. Saznajte koje su to aplikacije koje će vam olakšati studentski život.


telefon
  1. Clap! Phone Finder

Ako ste jedna od onih osoba koja često panično traži svoj mobitel, ova aplikacija je kao stvorena za vas. Dovoljno je da zaplješćete i Clap! će aktivirati alarm na vašem telefonu i pomoći vam da ga pronađete.

  1. 5k Run

U teretani ste i ne znate odakle da počnete. Sve te sprave vam izgledaju suviše komplikovano, a jedino što želite je da budete fizički aktivni i da poradite na svojoj kondiciji i fizičkom izgledu. Umjesto da plaćate personalnog trenera koji će vas nadgledati i motivisati dok trčite, jednostavno instalirajte ovu aplikaciju. 5k Run vam nudi tri treninga sedmično uz razne pogodnosti kao što su mjerenje pređenog puta, kao i povremeno javljanje “virtuelnog trenera” koji vas motiviše.

  1. Mbanking – banka u vašem džepu

Ispiti se bliže, trudite se svaki minut svog vremena posvetiti učenju, a računi se gomilaju. Znate da vas u banci čeka kilometarski red i gužva. Vremenu tehnologije hvala, sada sve to možete izbjeći! Umjesto da potrošite sate na odlazak u banku i čekanje u redu, sada sve to možete uraditi od kuće. Pomoću aplikacije kao što je Unicredit m-ba, plaćanje računa, provjere stanja na računu i prebacivanje novca sa jednog računa na drugi odvojeni su od vas samo jedan klik. Kao da to nije dovoljno, pomoću ove aplikacije možete svake sedmice osvojiti dopunu na svom telefonskom računi!

Priznajte, upravljanje finansijama nikada nije bilo lakše. Više o aplikaciji Unicredit m-ba i akciji “5 tebi 5 meni” možete pročitati na http://studom.at/5tebi-5meni

uc

  1. Cam Scanner

Koliko puta vam se desilo da dva dana pred ispit saznate da nemate knjigu ili drugi pomoćni materijal koji sadrži jako važne informacije koje vas mogu koštati ocjene? Šta u takvim situacijama radite? Naravno, uslikate stranice koje vam trebaju od kolege. Ali nije rijetkost da fotografije stranica budu mutne. Sa Cam Scanner-om to se ne može desiti, a dodatni bonus je što sređene dokumente odmah prebacuje u željeni format kao što je to npr. PDF.

  1. Evernote

Pametan piše, a znate i sami ko pamti. Ako su ceduljice na kojima zapisujete neke bitne informacije i obaveze prekrile čitavu vašu sobu, ova aplikacija je kao napravljena za vas. Osim što možete da vodite bilo kakvu vrstu zapisa, također možete snimati glas, fotografisati dokumente, sortirati bilješke po tipovima obaveza i za svaku od njih podesiti vrijeme podsjetnika.

(STUDOMAT.ba)