Korisne Viber opcije za koje vjerovatno niste znali

Od kako je WhatsApp najavio uvođenje novih pravila privatnosti, a potom doživio i pravi egzodus korisnika, aplikacije Signal i Telegram su “iskočile” u prvi plan kao glavna alternativa. Međutim, i prije svega toga, Viber je važio za jednog od glavnih konkurenata WhatsAppu. Iako nije toliko rasprostranjen na globalnom nivou, na našim prostorima ima ubjedljivo najviše korisnika od svih chat aplikacija. Da li ste vi znali za ove zanimljive opcije koje nudi Viber?


viber

Osim standardnog slanja i primanja poruka, Viber ima više zanimljivih opcija koje korisnicima olakšavaju komunikaciju i čine je zanimljivijom. Evo nekih od njih koje možda niste koristili do sada.

My Notes

Ovo je opcija pomoću koje će vas Viber podsjetiti na obaveze koje treba da obavite i druge važne događaje.

Dovoljno je da pritisnete i držite prst na bilo kojoj poruci u My Notes i zatim odaberete Postavi podsjetnik (My Notes > Tap Set Reminder). Možete da podesite vrijeme i datuma podsjetnika, kao i mogućnost njegovog ponavljanja.

Pametna obavještenja

Postavljanje pametnih obavještenja dostupno je u bilo kom chatu.

Ono omogućava da više pristiglih obavještenja bude prikazano kao jedno. Potrebno je da otvorite prepisku u kojoj želite da promijenite postavke za obavještenja. Zatim prevucite prstom po ekranu u lijevu stranu. Pojaviće se kartica Smart Notification, na koju treba da kliknete.

Automatsko brisanje poruka

U Viberu je moguće podesiti i automatsko brisanje svih poruka u tajnom razgovoru. Nakon što ih osoba kojoj su poslate pročita, one će nestati sa ekrana.