Konkurs za dodjelu stipendija sportistima i sportistkinjama

Otvoren konkurs za stipendiju mladim sportistima i sportistkinjama u 2019. godini, s područja opštine Novi Grad, koji/e imaju navršenih maksimalno devetnaest godina i aktivno se bave sportskim aktivnostima.


image une sports 800x312

Načelnik opštine Novi Grad raspisuje Javni konkurs za dodjelu sportskih stipendija talentovanim mladim sportistima i sportistkinjama u 2019. godini. Kandidat/kandidatkinja koji/a se prijavljuje na konkurs treba da ispunjava opšte i posebne uslove. Od opštih uslova, stipendije.ba izdvaja da kandidati i kandidatkinje trebaju biti državljani i državljanke Bosne i Hercegovine, da imaju najviše devetnaest godina, član ili članica su sportskog kluba koji i dalje egzistira i registrovan je na području opštine Novi Grad. Također se iziskuje da je mjesto prebivališta prijavljenog/prijavljene na području opštine Novi Grad, vrlodobar uspjeh u školi i primjerno vladanje.

Posebni uslovi se ograničavaju na to da se kandidat ili kandidatkinja aktivno bavio/la sportskim aktivnostima u protekloj godini, te da je ostvario/la značajne rezultate na sportskim takmičenjima u BiH, međunarodnim takmičenjima, za koje će posjedovati validne potvrde, verifikovane i ovjerene od strane sportskog saveza.

Od potrebne dokumentacije traži se izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu, dokaz o prebivalištu kao i dokaz registracije u klubu, potvrda matičnog sportskog saveza Republike Srpske o postignutim sportskim rezultatima podnosioca prijave, kao i potvrda o uspjehu osnovne, odnosno srednje škole i kopija kartice tekućeg računa banke u kojoj je račun otvoren.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom podnose se u  zatvorenoj koverti na šalter broj 3, Info pulta Opštinske uprave, Opštine Novi Grad, lično ili putem pošte na adresu: Opština Novi Grad, ulica Petra Kočića br.2, 79220 Novi Grad sa naznakom: „Za javni konkurs za sportske stipendije“. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Prijavu možete preuzeti ovdje, kao i na Info pultu opštine Novi Grad.
Rok za prijavljivanje na konkurs je 12.03.2019. godine.

(STUDOMAT.ba)