Koje su prednosti studiranja na Elektrotehničkom fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu?

Prodekan za nastavu navodi da diplomci lako dođu do zaposlenja što je velika prednost ovog fakulteta...


uis

Za četiri godine studiranja na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu studentica Ljubica Vukosavljević je, kako kaže, uvidjela brojne prednosti i mogućnosti koje taj fakultet nudi. Ono što ju je posebno oduševilo je povezanost fakulteta sa privredom i industrijom.

 – Naš fakultet sarađuje sa brojnim kompanijama i firmama u regionu. Te kompanije studentima nude različite stipendije i mogućnost zaposlenja odmah nakon završenja fakulteta. Ja sam već godinu dana stipendista kompanije M:Tel. Imala sam mogućnost da obavljam ferijalnu praksu u toj kompaniji, kazala je Ljubica Vukosavljević, studentica ovog fakulteta.

Sve popularnija je i razmjena studenata između Elektrotehničkih fakulteta i uglednih evropskih visokoškolskih ustanova.

 – Kao student Elektrotehničkog fakultet UIS-a mogu da kažem da studiram na ozbiljnom i savremenom fakultetu kojeg odlikuje vlastiti nastavni kadar, savremene laboratorije, profesionalan pristup nastavi kao i usklađenost sa najnovijim tehnologijama, kazala je studentica Katarina Simović.

Prodekan za nastavu, doc.dr. Srđan Lale ističe da diplomci lako dođu do zaposlenja što je velika prednost ovog fakulteta:

 – Mislim da skoro i da nema diplomiranih inžinjera elektrotehnike, bez obzira koji studijski program završili, da se nalaze na birou. Oni već u toku studija kroz potpisivanje stipendijskih ugovora i kroz studentske prakse stiču kontakte sa mnogim firmama tako da već kroz stručnu praksu oni odmah nakon završetka studija pronalaze posao.

Od naredne akademske godine studnetima na Elektrotehničkom fakultetu UIS će na drugom ciklusu studija biti dostupan i novi studijski program “Obnovljivi izvori energije i pametne elektroenergetske mreže”, a na trećem ciklusu “Bioinžinjering i medicinska informatika”.

Više o ovoj temi pogledajte u video prilogu.