Književnik Simić oduševio objavom: Nudi besplatan smještaj studentima

"Oslobođeni su bilo kakvih troškova. Stan je velik, lijep, ima protočni bojler, a ja živim u drugom dijelu – na spratu."


Knjizevnik Simic odusevio objavom Nudi besplatan smjestaj studentima
Foto: Screenshot / STUDOMAT

Mladi beogradski književnik Stefan Simić na Facebooku je objavio da nudi besplatan smještaj studentima koji ga ne mogu priuštiti po trenutnim cijenama.

– Dragi prijatelji, imam jedan prijedlog, a i možda će još nekoga motivisati da napravi slično jer su cijene stanova astronomski skočile. Naime, u stanu gdje živim u Beogradu, preko puta Kalemegdana, imam jednu sobu koja se ne koristi i tražim studente ili studentice, dvoje ljudi, koji bi tu bili, prespavali. Oslobođeni su bilo kakvih troškova. Stan je velik, lijep, ima protočni bojler, a ja živim u drugom dijelu – na spratu, napisao je.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Dragi prijatelji,Imam jedan predlog, a i možda će još nekoga da motiviše da uradi slično pošto su cene stanova…

Posted by Stefan Simic on Thursday, 12 January 2023

– Potpuno besplatno sam živio kod legende naše košarke, Ducija Simonovića, poslije kod još nekih prijatelja koji su stali iza mene. Tako želim da bar dvoje mladih ljudi, podržim, godišnje, na taj način, tj. i njihove roditelje, da bar oko smještaja ne moraju da brinu. Ono što mi je važno to je da su redovni studenti, odgovorni, skromni. Znači bili bi oslobođeni plaćanja, komunalija, struja, internet, itd. Prema meni nemaju nikakvu obavezu, osim da se uljudno ponašaju. Neka se javi, ko je zainteresovan, pa ćemo vidjeti, dodao je.

Inače, mladi književnik je rado viđeni gost na večerima poezije širom Bosne i Hercegovine.

– Bosna mi je velika ljubav. A da bi nešto zavolio, moraš prvo da upoznaš. Ne dolazim puno, ali dovoljno, da sam u njoj vidio samo one najljepše strane. Nastupao sam u mnogim gradovima, a najviše u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci, i uvijek je bilo posebno. Bosna mi je dala ono što Srbija nije, i ja sam joj preko svojih tekstova vratio, govorio je Simić.