Knjige uz koje ćete poboljšati svoj život za samo mjesec dana

Ljudi uče kroz cijeli život. Ponekad je to zbog brzine tehnološkog napretka, a ponekad zbog vlastitih potreba. No, svi žele što brže steći nove vještine. Mi smo napravili popis knjiga koje će vam pomoći da naučite nešto novo u samo 30 dana.


books 1586789638

1. Richard Templar – Pravila rada: definitivni kôd za osobni uspjeh

Templar je napisao knjigu za ljude koji ne žele riskirati. Za njih je vrlo važno da ciljeve postignu jednostavnim pravilima. Više od toga, autor je dao nekoliko osnovnih principa koji će vam omogućiti da pridobijete povjerenje drugih i budete privlačni drugima.

2. Brett Blumenthal – 52 Male promjene uma

Blumenthal nudi upute koje vam mogu lako promijeniti cijeli život. Autor je uvjeren da je svaka velika promjena uzrokovana malim koracima koje je potrebno učiniti. A popularna strategija “sve ili ništa” često dovodi do neuspjeha. Ova će vam knjiga pomoći da napravite te male promjene, ka velikim stvarima.

3. Laura Vanderkam – 168 sati: imate više vremena nego što mislite

U svojoj knjizi Vanderkam govori o načinima kako da ne gubite svoje dragocjeno vrijeme. Imamo samo 24 sata, ali samo nekoliko nas zaista koristi puni potencijal ovog vremena. Slijedite autorove preporuke i shvatit ćete da zapravo imate puno više vremena i više mogućnosti nego što mislite.

4. Richard Templar – Pravila života: Osobni kod za živjeti bolju, sretniju i uspješniju vrstu života

Templar obećava da ćete s manje napora otkriti 100 načina da postignete više. Želite li postati tip osobe koja ima dovoljno vremena za bilo šta i koja može ostati opuštena sve vrijeme? Tada definitivno trebate pročitati ovu knjigu.

5. Michael Michalko – Thinkertoys: Priručnik tehnika kreativnog razmišljanja

Kreativno razmišljanje nije urođena osobina. Michael Michalko, vodeći stručnjak za kreativnost, u svojoj je knjizi sakupio i sistematizirao neke strategije koje pomažu u kreativnom razmišljanju. Tehnike, vježbe i neke vrlo teške zagonetke omogućit će vam da napravite svoje prve korake u kreativnom razmišljanju.

6. Mike Byster, Kristin Loberg – Moć zaboravljanja: šest bitnih vještina da biste očistili nered mozga i postali najoštriji, najpametniji

Pisac i matematičar udružili su se u pisanju ove knjige. Napravili su sjajan vodič za ljude koji žele otkriti svoj puni potencijal. Ova se knjiga ne odnosi samo na pamćenje, nego i na to da postanete učinkovitiji u svemu što radite. Autori vam pružaju strategiju učenja i vježbe koje će vam pomoći da se naviknete na takav način razmišljanja.

7. Peter Kump – Proboj brzog čitanja

Ko ne želi brže čitati svoje omiljene knjige i još uvijek moći zapamtiti sve važne podatke? Brzo čitanje je dobro rješenje. Kump u svojoj knjizi piše o teorijama koje se podučavaju na najboljim tečajevima za brzo čitanje. Također nudi čitateljima neke od svojih jedinstvenih metoda.

8. Richard M. Roberts, Roger J. Kreuz – Postajem tečan: Kako kognitivna nauka može pomoći odraslima da nauče strani jezik

Autori knjige su kognitivni naučnici. Skupili su svoje naučno iskustvo kako bi odraslima pomogli da nauče strani jezik. Kreuz i Roberts govore kako razviti naviku učiti stvari, zašto nikada ne smijete gužvati građu i kako ne postati jezični zombi koji koristi samo pripremljene izraze.

9. Lillian Glass – Govor tijela lažljivaca

Sposobnost da se utvrdi da li osoba laže ili ne, bila bi velika supermoć. No, u stvari, svatko je može i imati. Lillian Glass, stručnjakinja za govor tijela, dijeli jednostavan pristup, koji sama koristi za otkrivanje laži bilo koje razine. To je dobro i za „bijele laži“ i za laži koje mogu utjecati na vaš cijeli život.

10. Peter J. Patsula – Uspješno poslovno planiranje za 30 dana

Ova je knjiga napisana za one ljude koji žele imati vlastiti posao. Ali također može biti korisno za menadžere koji planiraju razviti novi smjer. Patsula je razvio detaljne upute. To će vam pomoći da napravite pristojan poslovni plan u samo 30 dana.