Kakav CV traže Google i Apple?

Da bi vas na razgovor pozvali Google i Apple, morate da znate kojih su to devet stvari na koje velike kompanije obraćaju pažnju.


google

Da bi vas na razgovor pozvali Google i Apple, morate da znate kojih su to devet stvari na koje velike kompanije obraćaju pažnju.

google1. Diploma prestižnog univerziteta vam značajno uvećava šanse da budete uopšte pozvani na intervju za posao.

2. Google i Apple žele ljude sa relevantnim radnim iskustvom tokom školovanja, preciznije sa obavljenom relevantnom praksom. Ako ste sa 19 godina bili konobar, to nikako neće biti plus u vašem CV-ju.

3. Bitni su glavni predmeti koje ste izabrali tokom studija i na kojima ste diplomirali. Kako bi vas velike tehnološke kompanje primjetile bitne su finansije, marketing ili informatika.

4. Velike tehnološke kompanije vole da vide ljude koji vraćaju dug svojim zajednicama. Volontiranjem možete “uljepšati” vaš CV, ali i tom prilikom se gledaju vaša zaduženja, jer neće svaki tip volontiranja biti relevantan. Preporučuju se zaduženja poput marketinga ili održavanja web stranice.

5. Tehnološke kompanije preferiraju dobre govornike i komunikatore. Morate se izražavati jasno i profesionalno.

6. Ako ste u dobrim odnosima s fakultetskim profesorima, to je definitivno prednost, jer preporuka profesora može biti od velikog značaja.

7. Pokažite poznavanje različitih pozicija i zaduženja unutar kompanije.

8. Osobe sa preduzetničkim duhom imaju bolje šanse za zaposlenje.

9. Tehnološke kompanije traže ljude koji su zabilježili određeni uspjeh na fakultetu, ali prosjek ocjena nije presudan u ovom slučaju.

(Telegraf.rs)