Kad piješ ne koristi telefon: Pijana studentica napravila grešku koja joj je ispraznila novčanik

Ko nije bio gladan nakon čašice previše, neka baci prvi kamen.


drunk barbie

Studentica Univerziteta u Nottinghamu podijelila je sa svijetom anegdotu koja ide u prilog onoj da su “u pijanoga oči veće od želuca”. U pijanom stanju naručila je hranu u vrijednosti 103 funte (oko 230 KM) koja je stigla tek jutro nakon pijanstva.

Anna, studentica treće godine geografije, nije dugo tulumarila s prijateljima pa je odlučila prekinuti ovu “sušu”. Prvi put nakon nekoliko mjeseci, popila je malo previše. Svi koji su se našli u ovoj situaciji znaju da je jedini logičan potez, kad ležiš u krevetu, a sve oko tebe se vrti, pojesti nešto masno da hrana upije višak alkohola iz želuca.

Ista je ideja pala i Anni napamet, no, s obzirom da je njena moć rasuđivanja bila poljuljana količinom alkohola, napravila je kobnu grešku – naručila je hranu iz restorana koji je već bio zatvoren što znači da je hrana stigla tek “jutro nakon”.

Imam neko mutno sjećanje da sam ležala u krevetu u sobi oko 5 ili 6 sati ujutro i razmišljala o tome da mi se jede curry, točnije neki švedski stol meni indijske hrane, a i sad mi ta ideja zvuči jednako genijalno, kad se sjetim, rekla je Anna, a prenosi mojfaks.

Tek nakon buđenja dan nakon, Anna je shvatila šta je napravila.

Probudila sam se sa sadržajem frižidera napola sa mnom u krevetu, napola kraj kreveta i poruku iz restorana Deliveroo koja kaže da se moji obroci upravo pripremaju.

Nakon što je pogledala mobitel ujutro, shvatila je da je uz indijsku hranu naručila i malo meksičkih specijaliteta.

Tad je već bilo prekasno da otkažem. Nakon sat vremena svi moji cimeri okupili su se kod mene i gledali kako dostava stiže, paket po paket. Bilo im je zabavno. Sad imam 103 funte manje na računu pa ću možda morati prodati bubreg da se finansijski oporavim, ali barem ne moram kuhati sljedeću sedmicu i po, našalila se.