Instagram uvodi zanimljivu novu opciju

Kako poručuju iz ove društvene mreže, nadaju se da će Live Rooms podstaći korisnike da pokreću svoje podcaste, formiraju muzičke grupe ili se na neki način udružuju putem platforme.


Instagram "Live room"

Instagram uvodi novu opciju, koja će omogućiti da više ljudi istovremeno razgovara uživo. U pitanju je funkcija pod nazivom “Live Rooms”, i ona dozvoljava do četvero učesnika u “live video-pozivu”, umjesto dosadašnja dva.

Kako poručuju iz ove društvene mreže, nadaju se da će Live Rooms podstaći korisnike da pokreću svoje podkaste, formiraju muzičke grupe ili se na neki način udružuju putem platforme.

Primjetna je sličnost koju Live Rooms dijeli sa sve popularnijom aplikacijom Clubhouse, osim što tamo nije neophodno uključiti kameru, dok Instagram i dalje to zahtijeva.

Vjerovatno ovo i jeste način da se Facebook, vlasnik Instagrama, bori sa konkurencijom koju Clubhouse predstavlja, ili bar da pruži alternativu Android korisnicima zbog toga što je, bar za sada, Clubhouse dostupan samo za iOS, i to samo ukoliko vam neko pošalje pozivnicu.