Jericho Fondacija: Stipendije za akademsku 2013/14. godinu

Jericho Fondacija raspisala je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog (I) ciklusa studija sa područja Bosne i Hercegovine za akademsku 2013/14. godinu.


jericho fondacija stipendije

Jericho Fondacija  raspisala je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog (I) ciklusa studija sa područja Bosne i Hercegovine za akademsku 2013/14. godinu.

jericho fondacija stipendije– Pravo apliciranja za stipendije Fondacije imaju redovni studenti, državljani Bosne i Hercegovine, koji studiraju na jednom od fakulteta Univerziteta u Sarajevu (Farmaceutski, Elektrotehnički, Mašinski, Medicinski, Poljoprivredno-prehrambeni, Prirodno-matematički), nisu stariji od 21 godinu ako upisuju prvu godinu studija, ili nisu stariji od 25 godina za ostale godine studija, nisu studenti završnih godina studija i tokom studija nisu obnovili više od jedne godine, saopšteno je iz ove Fondacije za portal Stipendije.ba.

Kriteriji za dodjelu stipendija su: opći uspjeh iz srednje škole, prosjek ocjena svih položenih ispita (za studente ostalih godina) i socijalni status.

Prijave na konkurs za dodjelu stipendije podnose se online na slijedećem linku: jerichofoundation.org/collegescholarship

Prijave za stipendiju se mogu izvršiti do 31. jula 2013. godine.

Za dodatne informacije o stipendiji kontaktirajte na e-mail: jerichofondacija@gmail.com

(stipendija.ba)