Jericho fondacija dodjeljuje stipendije studentima u BiH

Jericho Fondacija objavila je Javni poziv za dodjelu stipendija redovnim studentima koji studiraju na univerzitetima u Bosni i Hercegovini.


jericho logo

Za studente koji su posvećeni kreiranju jedinstva u multikulturalnom društvu, i imaju san o boljoj budućnosti za Bosnu i Hercegovinu.

– Mi vjerujemo da je obrazovanje jedno od glavnih stavki ka boljem kvalitetu života u Bosni i Hercegovini. Naš pristup je holistički, težimo ka inkluziji i različitosti. Postani dio Jericho porodice i budi uspješan/na u visokom obrazovanju. Jericho stipendija proviđa školarinu, knjige, prevoz, smještaj, troškove kursa engleskog jezika, seminare obuke i emocionalnu podršku.*Iznosi stipendija temelje se na individualnim potrebama i podložni su raspoloživosti sredstava. Molimo da pažljivo pročitate svako pitanje i odgovorite na njih potpuno. Obrasci sa praznim, nepotpunim i kratkim odgovorima neće se uzeti u obzir za upis u program.

Uslovi:

  • kandidati moraju biti državljani Bosne i Hercegovine.
  • kandidati moraju biti studenti ili imaju u planu da budu studenti sljedećih univerziteta: Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Zenici, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru, Univerzitet u Tuzli ili Univerzitet u Banjoj Luci. Prijave sa drugih univerziteta neće biti prihvaćene.
  • kandidati moraju biti mlađi od 21 godine i pohađati prvu ili drugu godinu studija sljedeće jeseni.
  • kandidati moraju biti akademski posvećeni studenti.
  • kandidati moraju imati finansijske potrebe.

Prijave na konkurs za dodjelu stipendije podnose se online.

Rok za prijavu je 15. juli 2022. godine, a za sva dodatna pitanja kontaktirajte mirela@jerichofoundation.org