Javni poziv na konkurs za pisanje studentskog eseja

Atlantska inicijativa Sarajevo u partnerstvu sa Centrom za međunarodne i bezbjednosne studije iz Banja Luke, uz podršku Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, raspisuje konkurs za pisanje eseja na B/H/S jeziku o temi: Šta integracija u NATO znači za Bosnu i Hercegovinu?


javni poziv na konkurs za pisanje studentskog eseja

Atlantska inicijativa Sarajevo u partnerstvu sa Centrom za međunarodne i bezbjednosne studije iz Banja Luke, uz podršku Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, raspisuje konkurs za pisanje eseja na B/H/S jeziku o temi: “Šta integracija u NATO znači za Bosnu i Hercegovinu?”

Radove na konkurs mogu prijaviti svi redovni i redovni samofinansirajući studenti javnih i privatnih univerziteta u BiH u dobi od 18 do 26 godina. Komisija će vrednovati eseje koji na najbolji način pokažu šta integracija u NATO donosi Bosni i Hercegovini.

Tri najbolja rada biće nagrađena:

  • Prva nagrada – Apple MacBook
  • Druga nagrada – Apple IPhone
  • Treća nagrada – Apple IPod

Nagrade će biti dodijeljene na svečanosti u Banjoj Luci u okviru konferencije „Šta integracija u NATO znači za Bosnu i Hercegovinu?“, koja će biti održana u junu 2015, a na kojoj će biti prezentirani najbolji eseji.

Pet primjeraka radova potpisanih šifrom možete slati do 24. aprila 2015. na adrese:

  • Atlantska inicijativa, Despićeva broj 3, 71000 Sarajevo, ili
  • Centar za međunarodne i bezbjednosne studije, Kralja Petra I Karađorđevića 97, 78000 Banja Luka.

Svaka stranica eseja mora sadržavati šifru (ne dužu od osam znakova), koja se sastoji od kombinacije slova, brojeva i nealfanumeričkih znakova. U posebnoj koverti se šalje rješenje šifre (ime, prezime i kontakt autora eseja) i potvrdu fakulteta o statusu studenta.

Upute za pisanje eseja možete pronaći ovdje.

Javni poziv je objavljen 6. marta 2015. u Oslobođenju, Dnevnom avazu, Nezavisnim novinama, Večernjem listu i na web stranici Atlantske inicijative.

(STUDOMAT.ba)