Iskrena ispovijest studenta: Za fakultet zarađivao čisteći stanove, zvali su ga isključivo muškarci, a evo zašto

Zvali su ga samo muškarci – provjerite zašto.


Foto: Envato
Foto: Envato

Bez obzira koliko se trudili životni prostor održavati urednim i čistim, ponekad se dogodi da ste preumorni za pranje suđa, čišćenje ili spremanje, pa ove repetitivne i dosadne poslove odgodite za sutradan. Pa za iduću sedmicu. Ili možda onaj sljedeći?

Ako dođe do toga da neko ne može, ne želi ili nema vremena očistiti svoj prostor, srećom ima osoba koji će, za određenu naknadu, tu uslugu odraditi profesionalno, brzo i pedantno. Uglavnom se poslovima čišćenja bave žene, no i u ovome poslu ima iznimaka.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

“Bilo ih je sram zvati žene…”

 – Tokom studiranja sam čistio stanove drugima. Nisam bio u dobroj financijskoj situaciji, nisam mogao naći posao uz koji sam mogao i ići na fakultet i učiti tako da sam dao oglas za čišćenje. I sve su me muškarci zvali da čistim jer ih je bilo sram zvati žene koje se tim bave, a gotovo sve su žene nažalost koje daju te oglase, da vide kako im je prljavo pa im je bilo draže da ja dođem, napisao je neko na Ispovestima.

U komentarima se javilo mnogo onih koji odobravaju njegovu ambiciju i volju da uz studij zarađuje za troškove života, na ovaj pomalo nekonvencionalan način.

 – Kako ja volim ljude poput tebe! Budi ponosan na sebe, piše mu neko u komentarima.

 – Podsjetio si me na mog prijatelja koji je mene zvao da očistim stan njegovih roditelja jer je njega bilo sram zvati neku drugu ženu iz agencije. Ni dan danas ne znam kako da shvatim: kao kompliment jer sam mu bliska pa ima u mene povjerenje ili kao da mu je bitnije mišljenje tamo neke nepoznate žene nego moje kao njegove prijateljice. Izabrala da mislim da je ovo prvo u pitanju, piše komentatorica.

Super biznis ideja

 – Sjajna biznis ideja, svaka čast! Svaka čast što ti nije bilo ‘glupo’ ili ‘ispod časti’, moja sestra ide u srednju i povremeno čisti ljudima i ponosan sam što je našla foru da zaradi neki novac koji, nije čak ni mali za nekogko ima 17 godina, hvali svoju sestru komentator.

 – Ovo je za sve one ‘Ne mogu raditi na fakultetu, nemam vremena’. Vidite da se sve može, poručuje još neko.

 – Svaka čast dečko. Trebaš biti ponosan na sebe”, “To ti može biti samo na ponos. Nikome nisi ništa ukrao, već si sve zaradio svojim rukama”, “Svaka čast, svaki pošten posao je za poštovanje, ne postoji niži ili viši, hvale autora ove anonimne ispovijesti.