Instagram testira opciju sakrivanja lajkova

Šta mislite o ovoj opciji?


IG like

Iako je Instagram još 2019. godine testirao opciju skrivanja lajkova na globalnoj razini, ona nikada nije zaživjela zbog nezadovoljstva korisnika.

Popularna društvena mreža je sada opet počela s testiranjem opcije, no ovoga puta će korisnici sami moći odabrati žele li da im se prikažu oznake „sviđa mi se“ ili ne, prenosi TechCrunch.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U novom testiranju osim opcije sakrivanja ili prikazivanja broja lajkova na tuđim objavama, korisnik može izabrati sakrivanje lajkova i na svojim objavama.

Instagram navodi u obavijesti unutar aplikacije da se korisnici tako mogu u potpunosti koncentrisati na sadržaj koji gledaju, prenosi Bug.

Nove su opcije dostupne samo malom postotku globalnih korisnika te nije poznato do kada će testiranje potrajati ili hoće li se mogućnost sakrivanja lajkova u potpunosti proširiti Instagramom.

Društvene mreže već neko vrijeme ciljaju na „like-free“ zonu, no kad god su tako nešto pokušali ostvariti u prošlosti, vrlo se brzo vratilo na staro jer lajkovi na društvenim mrežama ipak služe kao neka svojevrsna valuta, osobito za influencere i one koji se tako osjećaju.