Inovacioni centar Banja Luka: Prijavite se na Competence Week i naučite kako pisati CV

Svi koji žele da steknu više znanja o tome kako ispravno napisati CV prilikom konkurisanja za posao i kako da se na što bolji način predstave tokom razgovora sa potencijanim poslodavcem imaće priliku za to zahvaljujući besplatnim radionicma koje će organizovati Inovacioni centar Banja Luka.


COMPETENCE WEEK 800x445 1

Kroz niz radionica, svi zainteresovani će naučiti kako da ispravno napišu CV i motivaciono pismo, ali i da dobiju savjete na šta posebno treba da obrate pažnju prilikom intervjua za posao. Na radionicama će učesnici imati priliku i da saznaju više o soft skills vještinama koje su danas tražene kod poslodavaca.

Na ideju organizovanja radionica su naišli na osnovu mini ankete sprovedene putem društvenih mreža. Anketa je sadržavala dva pitanja, a namjera je bila da se stekne uvid u to da li mladi ljudi između 18 i 25 godina znaju da napišu svoj CV i motivaciono pismo, kao i da li umiju da u što boljem svjetlu predstave sebe i svoje vještine na intervjuu za posao.

Na pitanje da li znate napraviti dobar CV i motivaciono pismo ukupno je odgovorilo 1227 ispitanika, od kojih je “da” zaokružilo njih 277, dok se 950 izjasnilo da ne vladaju ovim vještinama. Na drugo pitanje: „Intervju za posao – znate li se predstaviti u tri minuta“ odgovorilo je ukupno 574 ispitanika. Njih 319 je odgovorilo potvrdno, a 255 dalo je negativan odgovor.

Radionice u cilju što boljeg predstavljanja tokom konkurisanja za posao, koje će organizovati ICBL, biće realizovane online. Tako će zainteresovani iz svih dijelova Republike Srpske i Bosne i Hercegovine moći da steknu znanja iz pomenutih oblasti.

  1. Prva radionica će se održati 26.10. od 18h na temu „Kako ispravno napisati CV i motivaciono pismo?“. Radionicu će voditi Nikolina Garača koja je diplomirani psiholog. Radi na osnaživanju i obučavanju osoba koje traže posao ili priliku u skladu sa svojim kompetencijama i interesovanjima. Bavi se psihosocijalnim savjetovanjem, pripremom i vođenjem radionica. Studirala je u Banjaluci i u Torontu, a trenutno radi u Humanitarnoj organizaciji Genesis Project u Banjaluci.
  2. Druga radionica će se održati 27.10. od 17h na temu „Soft skills vještine i kako ih steći?“, a vodiće je Miloš Todorović, direktor Centra za ekonomiju, Miloš je ovlašteni trener vodeće svjetske kompanije na području treninga iz oblasti menadžmenta, Crestcom Int LLC iz Denvera – SAD. Pored treninga se bavi i organizacionim konsaltingom i digitalizacijom.
  3. Treća radionica će se održati 28.10. od 12h na temu „Kako se predstaviti na intervjuu za posao i koje su to najčešće greške koje kandidati čine prilikom intervjua?“. Radionicu će voditi Teodora Vujasin. Teodora je HR menadžer kompanije Alea Control.

Radionice su besplatne za učesnike, a prijave su otvorene do 25.10. Link za prijavu možete pronaći ovdje.