Savršena prilika da se u “Red Bull Corneru” u Sarajevu dobro zabavite i igrate igru o kojoj se mnogo govori!

U sarajevskom Domu mladih u Skenderiji će 17. septembra 2022. biti organiziran Sarajevo Loading Festival, jednodnevni community event koji okuplja neka od najvećih community imena iz gaming, game design, video blogging, live streaming sektora uz brojne ličnosti mnogima poznate i sa društvenih mreža.

Savršena je to prilika da se u “Red Bull Corneru” dobro zabavite i igrate igru o kojoj se mnogo govori – Valorant. Također, za one koji nemaju partnere, a s obzirom na to da se radi o igrici koja se igra “pet na pet”, iskoristite vrijeme od 9 ujutro do 19 sati navečer, i pronađite adekvatne partnere pa tako možete biti još konkurentniji i pokazati svoje znanje i vještine na Red Bull Campus Clutch, globalnom univerzitetskom eSport takmičenju koje traje u našoj zemlji. Više informacija pogledajte ovdje.

https://www.instagram.com/p/CiiCX__o4lV/?utm_source=ig_web_copy_link

Podsjećamo, u Red Bull Campus Clutch takmičenju učestvuje više od 300 univerziteta iz više od 50 zemalja širom svijeta i posvećeno je studentima koji žele igrati Valorant kao profesionalci.

Stoga, zgrabite četvero prijatelja, predstavite svoj univerzitet, pokažite besprijekorne vještine i provjerite imate li to što je potrebno za prolazak u svjetsko finale, vrhunski događaj na kojem će vaš tim biti ovjekovječen na svjetskoj sceni.

Inače, u Bosni i Hercegovini će biti održana dva kvalifikaciona turnira nakon čega slijedi veliko državno finale. Pravo učešća imaju studenti svih bh. univerziteta.

Potrebno je da oforme svoje timove od pet članova s kojima će se takmičiti.

Studenti će tako imati priliku doći do globalnog finala koje se održava u decembru 2022. godine, a na kojem će se boriti za titulu najboljih i sa studentima koji dolaze sa 300 univerziteta i iz više od 50 zemalja širom svijeta.

Prve kvalifikacije na programu su 29. septembra a na njima će učestvovati 8 timova. Prijave su otvorene od 1. avgusta 2022. do 10. oktobra 2022. godine.

Druge kvalifikacije na programu su 13. oktobra i na njima će također učestvovati 8 timova. Prijave su otvorene od 1. avgusta 2022. do 10. oktobra 2022. godine.

Četiri najbolja tima, četiri iz prvog i četiri iz drugog dana kvalifikacija, idu u nacionalno finale koje je na programu 27. oktobra u offline formatu.