IGAS: Kako aplicirati za stipendiju za Evropski Forum Alpbach 2013?

Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) održat će prezentacije stipendija i radionice na temu: "Kako aplicirati za stipendiju za Evropski Forum Alpbach 2013?", najprestižniji evropski događaj, koji će se ove godine organizovati u periodu od 12 - 31. avgusta u Austriji, na temu "Iskustva i Vrijednosti".


EFA13 albach sarajevo

Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) održat će prezentacije stipendija i radionice na temu: “Kako aplicirati za stipendiju za Evropski Forum Alpbach 2013?”, najprestižniji evropski događaj, koji će se ove godine organizovati u periodu od 12 – 31. avgusta u Austriji, na temu “Iskustva i Vrijednosti”.

EFA13 radioniceRadionice na temu “Kako aplicirati za stipendiju na EFA 2013?” predstavnici Inicijativne Grupe Alpbach u Sarajevu održat će 22.4.2013. godine na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, s početkom u 18h, te na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu, 25.4.2013. godine u 12h.

Pored stipendija za Evropski Forum Alpbach 2013, bit će predstavljen i Science Slam, koji se ove godine održava po prvi put u sklopu Built Environment Simpozija.

Evropean Forum Alpbach (EFA) je jedna od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija koja okuplja Nobelovce, profesore, eksperte, političare, kao i mlade ljude kroz program stipendiranja studenata. Održava se svakog avgusta u idiličnom tirolskom selu Alpbach u Austriji, još od davne 1945. godine.

Formalna struktura EFA obuhvata tri velike cjeline: Seminar Week (sedmicu intenzivnih kurseva/seminara sa najaktuelnijim temama), Ljetnu školu evropskih integracija, te višednevne simpozijume iz raznih oblasti (ekonomija, zdravstvo, tehnologija itd.). Iako je program podijeljen na simpozijume i ljetne škole, Forum podržava prijave za cijeli događaj.

Za program stipendiranja za Forum mogu se prijaviti svi studenti ili diplomci do 30 godina starosti. Stipendije pokrivaju smještaj s doručkom, troškove učešća i, u pojedinim slučajevima, džeparac.

Poziv za prijave za program stipendiranja otvoren je do 2. maja, a za više informacija posjetite www.alpbach.org, www.igas.ba, te IGAS Facebook i Twitter profile.

Prilog:

(STUDOMAT.ba)