Iako se elektronske prijave plaćaju 7,5 KM, studenti i dalje čekaju satima u redu ispred skriptarnice

Studenti na Univerzitetu u Tuzli satima čekaju u redu ispred skriptarnice kako bi kupili upisne materijale.


upisni materijali untz 780x340 1
Foto: Tuzlanski.ba

S obzirom na to da je u toku upis studenata u novu akademsku godinu svi studenti moraju kupiti upisni materijal, odnosno obrasce sa uplatnicom koje moraju popuniti i predati u studentsku službu matičnih fakulteta.

Kako Tuzlanski.ba saznaje sa lica mjesta, studenti na kupovinu upisnog materijala ispred skriptarnice razočarano čekaju satima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Što se više govori o tome da će se studentima procedura upisa olakšati, redovi su sve duži, već dva sata stojim u redu da bi kupila upisne materijale. A mnogi od nas jednako dugo čekaju i ispred studentske službe. Imam prijatelje koji žive vani, neshvatljivo im je kada prepričavam svoj upisni dan, oni svoje upise završe za nekoliko minuta i šetaju, druže se, upoznaju sa svojim univerzitetskim gradovima, navodi studentica Medicinskog fakulteta.

Studenti se i opravdano pitaju da li je i odnedavno uvedena elektronska prijava ispita istinski iskorak reforme u visokom obrazovanju ili samo populističko nefunkcionalno rješenje.

Koliko god da čitamo o reformama u visokom obrazovanju, suočavamo se uvijek sa istim stvarim i problemima. Pogledajte ove prizore ovdje i sve će vam biti jasno, navode studenti.

 

Podsjećamo, studenti prvog i integrisanog prvog i drugog ciklusa studija fakulteta/Akademije Univerziteta u Tuzli upis u naredne godine studija u akademsku 2022/23. godinu mogu obaviti od 26.09.- 01.10.2022. godine.

Upisni materijali mogu se uzeti u skriptarnicama Univerziteta u periodu od 26. 09. do 01. 10. 2022. godine kako slijedi:

– Skriptarnica na Tehnološkom fakultetu Ul.Urfeta Vejzagića br. 8. Tuzla

– Skriptarnica na Filozofskom fakultetu Ul. Dr. Tihomila Markovića br.1 Tuzla.